Рецепт домашньої піци з чудового дріжджового тіста
27 Травня, 2022
Рецепт піци простий та зручний. Роблю міні-піци, як у школі, але виходить набагато смачніше. Така домашня випічка сподобається всім. Чудове дріжджове тісто для піци, м’яке і до рук не липне. А регулюючи кількість цукру, з цього тіста можна приготувати не лише смачну піцу, а й чудові пиріжки, пироги та булочки. Рецепт піци в духовці з покроковими фото.
Інгредієнти:
Тісто
- Вода тепла – 200 мл
- Молоко тепле – 100 мл
- Цукор – 1 ст.л
- Дріжджі сухі – 2 ч.л.
- Масло вершкове. розтоплене – 50 гр
- Сіль – 1 ч.л
- Борошно – 480 гр
Начинка
- Кетчуп – 100 гр
- Ковбаса чи шинка – 200-250 гр
- Мариновані огірки – 2 шт.
- Сир Сулугуні або інший – 300 гр
Приготування:
- Пропоную вам прямо зараз приготувати піцу за цим рецептом. Рецепт дуже простий та докладний.
- Приготуйте тісто. У мисці змішайте 200 мл теплої води, 100 мл теплого молока, 1 ст. ложку цукру та 2 ч. ложки сухих дріжджів. Перемішайте та залиште на 5 хвилин до появи пінки.
- Додайте 1 ч. ложку солі та 50 гр. розтопленого вершкового масла. Перемішайте.
- Поступово всипте просіяне борошно. Його може знадобитися трохи менше або трохи більше, ніж у рецепті. Замішуйте тісто спочатку ложкою.
- Зберіть руками тісто в єдине ціле і вимішуйте на столі хвилин 5-6.
- Щоб вам зручніше було вимішувати тісто, трохи змастіть стіл і руки олією.
- Тісто дуже м’яке і не липне до рук. Покладіть тісто в миску, змащену олією і накрийте харчовою плівкою. Поставте в тепле місце на 1 годину.
- Після підняття тісто потрібно трохи обім’яти і розділити на 8 частин. Кожну частину скачайте в кульку.
- Викладіть на тарілку, присипану борошном, накрийте рушником і залиште на 20 хвилин.
- Кожну кульку розімніть руками і зробіть бортики. Формуйте тісто відразу на деку, на якому випікатимете піцу. Якщо у вас лист без антипригарного покриття, то застеліть його силіконізованим папером або присипте борошном.
- На сформоване коло тіста нанесіть кетчуп. Бортики теж змастіть кетчупом, щоб вони не були блідими.
- Перед тим, як викладати начинку, покладіть натертий сир, так що начинка не падатиме з готової піци.
- Потім нарізану кубиками ковбаску та мариновані огірочки.
- Зверху рясно посипте сиром.
- Випікайте піцу в духовці 20 хвилин при 180°-190°.
Дуже смачна піца готова. Тісто м’яке та ніжне!
Джерело:
zhyttia.com.ua