Вівсяний шоколадний пиріг з бананом: солодкий навіть без цукру
27 Травня, 2022
Щоб не додавати різні підсолоджувачі в пиріг, вибираю максимально стиглі банани, навіть трохи потемнілі. У цьому фрукті достатньо солодощі, але ви завжди можете додатково всипати 1-2 ложки цукру. Шоколад у мене теж гірший з високим вмістом какао (85%). Таке поєднання дозволяє мені без докорів сумління насолоджуватися шоколадно-банановим десертом.
Інгредієнти:
- Вівсяні пластівці – 120 г
- Молоко – 250 мл
- Банан – 2 шт.
- Цурок по потребі
- Яйце – 2 шт.
- Какао-порошок – 40 г
- Розпушувач – 1 ч. л.
- Чорний шоколад – 50 г
- Вершки – 3 ст. л.
- Сіль – 1 дрібка.
Приготування:
- Залийте вівсяні пластівці гарячим молоком і залиште на 15 хвилин, щоб вони настоялися.
- У цей час очистіть банани та розімніть їх вилкою в пюре. Вбийте яйця та перемішайте масу. Всипте какао-порошок, розпушувач та сіль, ще раз перемішайте. На цьому етапі можете додати підсолоджувач.
- Поєднайте шоколадно-бананову масу з вівсянкою в молоці, доведіть масу до однорідності.
- Прямокутну форму розміром 22 х 14 см рясно змастіть вершковим маслом. Вилийте в неї тісто, розрівняйте і випікайте пиріг протягом 45-50 хвилин при температурі 190 градусів.
- Подрібніть шоколад і розтопіть його на водяній бані або мікрохвильовій печі. Змішайте із вершками. Змастіть пиріг отриманою глазур’ю.
Пиріг із вівсяних пластівців виходить неймовірно м’яким, злегка вологим, з насиченим шоколадним смаком. Якщо розділити його на порційні шматочки, вийдуть тістечка, які можна подати гостям як десерт.
Джерело:
zhyttia.com.ua