Я ніколи не перестану готувати його на зиму. Смажений болгарський перець в томаті

Сьогодні ділюся однією з улюблених моїх заготовок на зиму “Смажений перець в томаті”. Роблю щонайменше 20 баночок, щоб вистачило до наступного сезону. Такий перчик у томаті відмінно підходить до страв з макаронів.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський -2,5 кілограми, якщо ви не любитель томатної рідини, можна використовувати 3 кг. перцю з цією ж кількістю томатного соку.
  • Томатний сік – 1,5 літра
  • Томатна паста – 300 грам
  • Сіль – 1 столова ложка
  • Цукор – 8 столових ложок
  • Оцет 9% – 1 столова ложка
  • Соняшникова олія – 100 мілілітрів

Ви напевно здивуєтеся великій кількості цукру в рецепті, тут можна сказати що смак на любителя, а у нас люблять трохи солодкуватий смак.

Приготування:

  1. Отже, перець чищу та розрізаю на 4-6 частин залежно від розміру перця, дрібнити не обов’язково.Я ніколи не перестану готувати його на зиму. Смажений болгарський перець в томаті
  2. Потім нарізані часточки перцю обсмажую на олії з кожного боку по 2 хвилини. Вогонь при цьому нижчий за середній, інакше вся плита буде в бризках від олії. Перцю кладу досить багато, тому ця процедура не забирає в мене надто багато часу.Я ніколи не перестану готувати його на зиму. Смажений болгарський перець в томаті
  3. Для заправки використовую томатний сік. Щороку заготовляю достатню кількість томатного соку, може наступного року не буде врожаю помідорів. Сік у мене без додавання солі та цукру.Я ніколи не перестану готувати його на зиму. Смажений болгарський перець в томаті
  4. Ще мені дуже подобається, коли заправка не рідка, тому додатково до соку додаю томатну пасту.Я ніколи не перестану готувати його на зиму. Смажений болгарський перець в томаті
  5. Перець підготувала.Я ніколи не перестану готувати його на зиму. Смажений болгарський перець в томаті
  6. Складаю його в каструлю, додаю сік та томатну пасту. Як тільки закипить додаю сіль та цукор, після оцет. Варю не більше 10-15 хвилин.
  7. Залишається тільки розкласти по стерильним баночкам, закрити щільно кришкою, укутати до остигання. З цієї кількості продуктів виходить 7 банок по 500 мілілітрів.Я ніколи не перестану готувати його на зиму. Смажений болгарський перець в томаті
  8. Ну і, як завжди, у нас традиція залишати для проби.Я ніколи не перестану готувати його на зиму. Смажений болгарський перець в томаті

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: