Як я готую справжній яскравий полуничний джем на зиму: без желатину, загусника
13 Червня, 2022
Без загусника, без желатину та цукру зовсім трохи додаю! Готую справжній полуничний джем на зиму!
Джем виходить насиченого яскравого кольору, густий, та неймовірно смачний! Відкрити баночку, намазати на шматочок білого хліба, та з улюбленим чаєм – це справжня насолода, особливо взимку!
Рецепт, звичайно, не новий, особливо для тих, хто щороку полуницю заготовляє. Але якщо, раптом, не куштували, обов’язково приготуйте хоча б баночку-другу, точно не пошкодуєте!
Нам знадобиться на баночку 0,55 л.:
- Полуниця – 1,5 кг.
- Сік половини лимона (сік лимона збереже яскравий, насичений колір)
- Цукор – 300 г.
Приготування:
- Ягоди добре промиваємо, зрізаємо плодоніжку і нарізаємо.
- Перекладаємо полуницю в каструлю, поливаємо соком половини лимона, всипаємо цукор, мішаємо і залишаємо на 20 хвилин, щоб ягоди дали сік. Через 20 хвилин ще кілька разів трохи перемішуємо.
- Ставимо каструлю на великий вогонь та доводимо до кипіння.
- З моменту закипання варимо 30-35 хвилин, постійно помішуючи. Полуницю необхідно повністю уварити, при цьому пінку знімати не потрібно, вона послужить загусником.Вогонь у процесі можна злегка зменшити. Будьте, будь ласка, обережні, полуниця у процесі уварювання сильно бризкається.
- Розливаємо готовий джем по чистих банках, закручуємо стерилізованими кришками та залишаємо до повного остигання.
- Після уварювання джем можна пробити блендером для повної однорідності. Я так не роблю, мене влаштовує і така структура.
Охолоні баночки зберігаємо в прохолодному місці або в холодильнику. Яскравий, густий та неймовірно смачний джем виходить!
Джерело:
zhyttia.com.ua