Спеціально тримаю сир у холодильнику для таких пончиків
16 Червня, 2022
Сирні пончики. Всі, хто пробує, думають що вони приготовлені з домашнім сиром, поки гарячі вони ось так тягнуться, начебто в них додали твердий сир. Пам’ятаю, ще в дитинстві мама готувала нам такі, ми називали їх колобочками.
Інгредієнти:
- сир домашній – 250 гр
- сіль – 1/3 ч.л.
- цукор – 1-2 ст.л.
- ванільний цукор – 1 пачка
- яйце – 1 шт
- сода – 1/2 ч.л.
- сік лимона – 1/2 ч.л.
- борошно – 4 ст.л. (80-100 гр)
- манна крупа – для обвалювання
Приготування:
- Колобочки (пончики) вийдуть ідеальними, але за умови, що сир має бути натуральний, не дуже вологий, але й не надто сухий.
- У миску відправляємо сир подрібнювати крупинки не потрібно, вони якраз і потім тягнуться в готових колобочках.
- Додаємо сіль, цукор, ванільний цукор, розбиваємо яйце і перемішуємо.
- Тепер додаємо борошно та соду, щоб сода добре погасилася, додаю сік лимона, у мене готовий, що дуже зручно.
- Перемішуємо і при необхідності додаємо ще ложку борошна, все залежить від вологості сиру, забивати тісто борошном не потрібно.
- Тісто виходить трохи липким, так і має бути.
- Катаємо з тіста колобочки, за вагою приблизно 15 гр, обвалюємо кожен пончик у манній крупі.
- Пончики підготовлені.
- У сотейник наливаємо олію, добре розігріваємо і смажимо колобочки на середньому вогні до золотистого кольору, щоб встигли приготуватися всередині.
Такі колобочки смачні і в гарячому та в холодному вигляді.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки