Свинячий шашлик з ківі: фруктовий маринад для м’яса
21 Червня, 2022
У цьому маленькому екзотичному фрукті багато кислоти, яка здатна пом’якшити навіть найжорсткіше м’ясо. Головне – не перетримати шашлик! Достатньо двох годин. Якщо маринувати довше, м’якоть просто перетвориться на кашку. Цей спосіб ефективний і тоді, коли потрібно швидко підготувати свинину. Сік ківі допоможе спеціям просочити м’ясо лише за годину.
Інгредієнти:
- Свинячий ошийок – 1 кг
- Ківі – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
- Чебрець – 3 г
- Сіль за смаком
- Суміш перців – за смаком
Приготування:
- Помийте м’ясо і розріжте на шматки розміром 3 на 4 см. Посоліть і поперчіть, добре перемішайте.
- Натріть ківі на дрібній тертці або збийте за допомогою блендера. Розріжте лимон на чотири частини, з однієї видавіть сік і полийте ним м’ясо. Інші шматочки просто покладіть у миску.
- Додайте до свинини пюре ківі та чебрець, ще раз перемішайте. Залиште маринуватися на 1-1,5 години.
- Підготуйте вугілля. Насадіть шматочки м’яса на шампури та викладіть на мангал. Полийте маринадом вугілля. Постійно перевертайте шашлики, щоб не підгоріли. Перевірте готовність, розрізавши один шматочок м’яса. Сік має бути світлим.
Коли готуєте шашлики на вугіллі, уважно слідкуйте за ними. Залишене на кілька хвилин м’ясо може швидко підгоріти від вогню, який раптово спалахнув. До свинини я подаю спеціальний овочевий салат. Справжнє свято живота!
Джерело:
zhyttia.com.ua