Як приготувати дріжджовий пиріг з м’ясом
19 Червня, 2022
Якщо ви хоч раз готували м’ясний пиріг, список інгредієнтів буде вам знайомий. Вся оригінальність випічки ховається не в складі, а незвичайній подачі. Сьогодні ми приготуємо дріжджовий пиріг із м’ясом у вигляді квітки. По краю буде обідок з пишного тіста, який приховує соковиту начинку. А в центрі – пікантний соус із розплавленим сиром.
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 500 г
- Цукор – 1 ст. л.
- Сіль – 2,5 ч. л.
- Сухі дріжджі – 0,5 ч. л.
- Вода – 100 мл
- Молоко – 100 мл
- Соняшникова олія – 100 мл
- Яйце – 1 шт.
- Яловичий фарш – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Чорний перець (мелений) – 0,25 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Яєчний жовток – 1–2 шт.
- Аджика – 2 ст. л.
- Моцарела – 50 г
Приготування:
- Змішайте сухі інгредієнти: борошно, цукор, 1 ч. л. солі та дріжджі. Зробіть поглиблення, влийте теплі молоко та воду, соняшникову олію та вбийте яйце. Замісіть тісто, накрийте плівкою і залиште підходити в теплому місці.
- Подрібніть цибулю та додайте до фаршу. Туди ж відправте 1,5 ч. л. солі, мелений перець та зіру. Перемішайте фарш руками до однорідності.
- Вимісіть тісто, викладіть його на лист пергаментного паперу і розкачайте в круглий пласт діаметром приблизно 40 см. У центр помістіть тарілку меншого діаметру (приблизно 25 см), а краї, що залишилися, розріжте на смужки шириною 2 см.
- Заберіть тарілку і викладіть кільце з фаршу (як на фото). Накрийте м’ясо смужками із тіста, щоб сховати фарш. Накрийте заготовку плівкою та залиште на 30 хвилин.
- Змастіть пиріг збитими жовтками. Випікайте 35-45 хвилин при температурі 180 градусів. Потім викладіть в центр аджику і посипте тертим сиром. Поверніть у духовку ще на 10 хвилин.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua