Балканська закуска: мариновані помідори розбирають зі столу швидше за м’ясо
Особлива балканська закуска традиційно подається прямо до щойно підсмаженого шашлику, але виходить зазвичай дуже смачною. Багато гостей навіть віддають перевагу закусці ніж м’ясу, хоча в основі рецепту звичайнісінькі овочі.
Інгредієнти: 2 солодких перцю, 3 помідори, 3 зубчики часнику, 100 мілілітрів оливкової олії, столова ложка яблучного оцту, 2 чайні ложки цукру, по чайній ложці солі, сушеного базиліка і паприки, 1/3 чайної ложки чорного меленого перцю, петрушка та кріп.
Ріжемо невеликими шматочками болгарський перець і перекладаємо його в блендер. Додаємо часник, перемелюємо в однорідну масу та перекладаємо у глибоку миску. Наливаємо сюди ж оливкову олію. Додаємо оцет, цукор, сіль, паприку, чорний перець, сушений базилік.
Помідори ріжемо невеликими часточками в окрему миску. Поливаємо їх соусом, що вийшов. Шинкуємо до помідорів зелень та акуратно, намагаючись не пошкодити їх, перемішуємо.
Ставимо в холодильник на годину і можна подавати до столу.
Закуску також можна сміливо ставити на стіл як повноцінний салат.