Вишневий пиріг “Вишневе літо”. Рецепт із найпростіших продуктів
2 Липня, 2022
Сьогодні приготувала смачний вишневий пиріг. Цей пиріг пісний, у ньому немає молока, яєць та вершкового масла. У пирога дуже смачне тісто, готувати його можна не лише у піст! Замість вишні підійдуть інші фрукти, свіжі чи заморожені.
Інгредієнти:
- Борошно ~ 290 г
- Цукор – 160 г
- Соняшникова олія – 60 мл
- Мед – 70 г
- Вода – 200 мл
- Розпушувач – 10 г
- Ванільний цукор – 8 г
- Сіль за смаком
- Вишня без кісточки, свіжа чи розморожена – 350 г
- Крохмаль – 1 ст.л
Приготування:
- З вишні видалила кісточки і злила зайвий сік. Додаю 1 ст.л крохмалю та перемішую. Крохмаль вбере зайву вологу.
- Висипаю в миску цукор, сіль, ванільний цукор, додаю мед, олію та воду.
- Перемішую продукти, бажано, щоб цукор і мед розчинилися.
- Висипаю розпушувач та частину просіяного борошна.
- Замішую тісто, підсипаючи решту борошна. Консистенція тіста схожа на густу сметану.
- Виливаю тісто у форму 22 см. У мене вона кругла, роз’ємна.
- Трохи розрівнюю тісто по поверхні.
- Викладаю на тісто підготовлену вишню.
- Ставлю пиріг у заздалегідь розігріту духовку.
- Час випікання за температури 180 градусів 50 хвилин. Без вишні пиріг випікається трохи швидше. Також час випічки залежить від розміру форми.
Тісто у пирога в міру вологе, воно дуже ніжне та смачне!
Джерело:
zhyttia.com.ua