Як я смажу горбушу соковитою. Секрет такої риби у маринаді
6 Липня, 2022
Вітання! Сьогодні хочу поділитися рецептом смачної та неймовірно соковитої смаженої риби, весь секрет у маринаді, який підійде для будь-якої риби, у мене сьогодні горуша. Виходить дуже ніжна з пікантним смаком.
Інгредієнти:
- риба (горбуша, кета чи ін.) – 600 гр.
- гірчиця – 1/2 ч. л.
- сіль – 1 ч.л.
- імбир – 1/4 ч. л.
- солодка паприка – 1/3 ч. л.
- базилік – 1/2 ч.л.
- чорний перець – за смаком
- соєвий соус – 1,5 ч.л.
- олія соняшникова – 2 ст.л.
- яйце – 1 шт.
- манна крупа – 1,5 ст.
- крохмаль – 3 ч.л.
- сік лимона -1/2 ч. л.
Приготування:
- Нарізаємо рибу порційними шматочками.
- Приготуємо маринад. Беремо миску, додаємо сіль, імбир, базилік, чорний мелений перець, червону паприку, соєвий соус, олію, розбиваємо яйце, додаємо манну крупу та картопляний крохмаль, лимонний сік та гірчицю. Добре перемішуємо до однорідної консистенції.
- Опускаємо в маринад шматочки риби, перемішуємо, щоб маринад рівномірно розподілився по всій рибі.
- Закриваємо миску кришкою або харчовою плівкою на 20-30 хвилин промаринуватися.
- Розігріваємо сковороду, олію можна не додавати, за бажанням додати одну ложку, достатньо лише змастити сковороду.
- Викладаємо шматочки риби та смажимо на середньому вогні під закритою кришкою з двох сторін, по 3 хвилини з кожної.
Риба готова, виходить дуже і дуже соковита, із золотистою рум’яною скоринкою, смачна і в гарячому і холодному вигляді, рекомендую приготувати, залишитеся задоволені
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки