Сало з часником та гірчицею у духовці у фользі. І жодної ковбаси не треба

Ох, яке смачне сало виходить! Як тільки ви спробуєте – на вашому столі більше не буде ніякої магазинної ковбаси. Таке сало можна їсти хоч у гарячому вигляді, хоч у холодному, як закуску, робити бутерброди.

А ще воно прекрасне до борщу, його можна додавати в гороховий суп або солянку – загалом це сало у вас не лежатиме, ви його дуже швидко з’їсте.

Інгредієнти:

  • сало – 500-600 гр
  • часник – 2-3 зубчики
  • гірчиця – 2 ст.л звичайної + 2 ст.ложки у зернах
  • олія соняшникова – 1-2 столові ложки
  • сіль за смаком
  • спеції за смаком

Приготування:

  1. Беремо шматок сала (з прошарками м’яса бажано) та нарізаємо невеликими шматочками. Якщо хочете, можна готувати весь шматок цілком. Але на мій погляд невеликими шматочками виходить краще.
  2. Приготуємо маринад. Змішуємо звичайну гірчицю і гірчицю в зернах, додаємо соняшникову олію, подрібнений часник, сіль та спеції за смаком. Зі спецій можна взяти паприку, коріандр, чорний мелений перець.
  3. Маринадом, що вийшов, обмазуємо сало, загортаємо у фольгу і прибираємо в холодильник мінімум на 6 годин, я зазвичай кладу на ніч.
  4. Потім залишається тільки запекти сало в духовці за температури 180 градусів до готовності. Час приготування залежить від того, який у вас шматок сала і чи багато там м’яса. Сало може бути готове вже через 20-25 хвилин, а м’ясу потрібно 40 хвилин, якщо його там багато. Загалом дивіться самі.

До речі, за цим рецептом можна запекти і м’ясо (без сала) – виходить теж дуже смачно! Спробуйте!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: