Щороку повторюю щонайменше по 10 банок: смажені кабачки на зиму
7 Липня, 2022
Проста та неймовірно смачна заготівля з улюблених кабачків! Готується дуже просто, а з’їдається завжди із задоволенням!
Банок 10 консервую мінімум, і ніколи не залишається навіть до весни! Баночку з такою закускою можна подати і на святкове гуляння, дуже до речі доведеться, та й смачно-смачно виходить!
Нам знадобиться на 2 баночки по 0,72 л.
- Кабачки – 2 кг.
- Часник – 8-9 зубчиків
- Зелень: петрушка, кріп
- Соняшникова олія для смаження
- Оцет 9% – 0,5 ст. на кожну банку
- Сіль
Приготування:
- Кабачки нарізаємо кружечками і солимо з обох боків. Якщо шкірка місцями брудна, обов’язково очищаємо такі місця за допомогою овочечистки.
- Обсмажуємо на олії до готовності та золотистості. Не забуваємо прибрати надлишки олії за допомогою паперових рушників.
- У чисті баночки укладаємо зелень петрушки, кропу та дрібно нарізаний часник.
- Максимально щільно укладаємо кабачки, потім повторюємо шари знову: зелень, часник та знову кабачки. У процесі утрамбовування виділятиметься сік, який повинен покрити усі кабачки. Для ущільнення і використовувала звичайну качалку.
- Накриваємо кришками, дно каструлі застеляємо марлею або рушником, ставимо банки, заливаємо водою до плічок і стерилізуємо з моменту закипання 30 хвилин.
- Після стерилізації вливаємо 9% оцет, щільно закручуємо кришками, перевертаємо дном вгору, укутуємо в ковдру або рушник і залишаємо до охолодження.
Зберігати баночки потрібно лише у прохолодному місці! В ідеалі це льох чи холодильник.
Дуже проста в приготуванні, але яка смачна заготовочка! Взимку найсмачніше – це подати з картоплею чи улюбленим м’ясом, ммм!
Джерело:
zhyttia.com.ua