Щороку повторюю щонайменше по 10 банок: смажені кабачки на зиму

Проста та неймовірно смачна заготівля з улюблених кабачків! Готується дуже просто, а з’їдається завжди із задоволенням!

Банок 10 консервую мінімум, і ніколи не залишається навіть до весни! Баночку з такою закускою можна подати і на святкове гуляння, дуже до речі доведеться, та й смачно-смачно виходить!

Нам знадобиться на 2 баночки по 0,72 л.

  • Кабачки – 2 кг.
  • Часник – 8-9 зубчиків
  • Зелень: петрушка, кріп
  • Соняшникова олія для смаження
  • Оцет 9% – 0,5 ст. на кожну банку
  • Сіль

Приготування:

  1. Кабачки нарізаємо кружечками і солимо з обох боків. Якщо шкірка місцями брудна, обов’язково очищаємо такі місця за допомогою овочечистки.Щороку повторюю щонайменше по 10 банок: смажені кабачки на зиму
  2. Обсмажуємо на олії до готовності та золотистості. Не забуваємо прибрати надлишки олії за допомогою паперових рушників.Щороку повторюю щонайменше по 10 банок: смажені кабачки на зиму
  3. У чисті баночки укладаємо зелень петрушки, кропу та дрібно нарізаний часник.Щороку повторюю щонайменше по 10 банок: смажені кабачки на зиму
  4. Максимально щільно укладаємо кабачки, потім повторюємо шари знову: зелень, часник та знову кабачки. У процесі утрамбовування виділятиметься сік, який повинен покрити усі кабачки. Для ущільнення і використовувала звичайну качалку.Щороку повторюю щонайменше по 10 банок: смажені кабачки на зиму
  5. Накриваємо кришками, дно каструлі застеляємо марлею або рушником, ставимо банки, заливаємо водою до плічок і стерилізуємо з моменту закипання 30 хвилин.Щороку повторюю щонайменше по 10 банок: смажені кабачки на зиму
  6. Після стерилізації вливаємо 9% оцет, щільно закручуємо кришками, перевертаємо дном вгору, укутуємо в ковдру або рушник і залишаємо до охолодження.Щороку повторюю щонайменше по 10 банок: смажені кабачки на зиму

Зберігати баночки потрібно лише у прохолодному місці! В ідеалі це льох чи холодильник.Щороку повторюю щонайменше по 10 банок: смажені кабачки на зиму

Дуже проста в приготуванні, але яка смачна заготовочка! Взимку найсмачніше – це подати з картоплею чи улюбленим м’ясом, ммм!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: