Дуже смачні та дешеві оладки з капусти
10 Липня, 2022
Вони дуже просто готуються, бюджетні, доступні протягом будь-якої пори року і дуже смачні. А аромат капусти під час смаження точно змусить усіх збігтися на кухню.
Інгредієнти:
- Капуста – 600 гр.
- Сіль – 1 ч.л.
- Чорний перець – за смаком
- Цибулина – 1 шт.
- Борошно – 2 ст.л. (70гр)
- Яйця – 2 шт.
- Соняшникова олія – для смаження
Приготування:
- Капусту 600 грам нашаткуємо соломкою. У каструлю наливаємо воду доводимо до кипіння і опускаємо капусту, варимо з моменту закипання 3-5 хвилин, в залежності якою ви хочете отримати капусту з хрумку або м’яку. Я люблю м’якшу тому варю 5 хвилин.
- Можна просто залити капусту кип’ятком, закрити кришкою та залишити на 10 хвилин. Капусту відкидаємо на друшляк і даємо їй добре стекти. За цей час цибулину поріжемо кубиками, на сковороду наливаємо олію трохи і обсмажимо цибулю на невеликому вогні до м’якості та легкої золотистості.
- У миску кладемо підготовлену капусту, додаємо цибулю, 1 ч.л. солі, чорний перець до смаку, кладемо 2 ст.л. борошна з невеликою гіркою, вагою 70 грам і розбиваємо 2 яйця.
- Усі перемішуємо і тісто готове.
- На сковороду наливаємо олію, розігріваємо. Ложкою кладемо тісто як на оладки і смажимо на середньому вогні до золотистого кольору з двох боків. Знімаємо на паперовий рушник, щоб пішла зайва олія.
Дуже ніжно та дуже смачно, можна подати просто зі сметаною. Знаю, будьте говорити, що це шкідливо, але я не могла не поділитися цим рецептом, тому що дуже люблю такі оладки з капусти і дуже сподіваюся, що рецепт стане у нагоді і Вам.
Джерело:
zhyttia.com.ua