Кабачкова заготовка “Кубик”: готується без стерилізації, зберігається без холодильника
12 Липня, 2022
Готую кабачкову заготівлю на зиму “Кубик”! Вдала та дуже смачна закуска до будь-якого столу! Зберігається без льоху чи холодильника!
Такі кабачки в мене рідко доживають до весни. Зазвичай, останню баночку з’їдаємо вже ближче до Нового року! Навіть просто з хлібом дуже смачно, не кажучи вже про відварену картоплю або якесь запечене м’ясо!
Нам знадобиться на 3 баночки по 0,64 л:
- Кабачки – 1 кг.
- Помідори – 1,5 кг.
- Солодкий перець – 300 г.
- Цибуля – 200 г.
- Морква – 140 г.
- Часник – 5-6 зубчиків
- Гострий перець чилі половинка
- Цукор – 100 г.
- Сіль – 35 г.
- Чорний перець горошком – 5 шт.
- Соняшникова олія – 75 мл.
- Оцет 9% – 50 мл.
Приготування:
- Помідори перемелюємо блендером або пропускаємо через м’ясорубку.
- Моркву, болгарський перець, цибулю, гострий Чилі та часник подрібнюємо у кашу, аналогічно помідорам.
- Всипаємо цукор, сіль, чорний перець горошком, вливаємо олію, мішаємо, ставимо каструлю на вогонь і доводимо до кипіння.
- Як тільки маса закипіла, додаємо кабачки, нарізані дрібним кубиком, доводимо до кипіння та варимо 50 хвилин.
- Через 50 хвилин знімаємо з вогню, вливаємо 9% оцет і добре все перемішуємо.
- Розливаємо закуску по заздалегідь стерилізованим банкам, закручуємо кришками (якщо переживаєте можете додаткового простерилізувати), ставимо дном вгору, кутаємо в ковдру або рушник і залишаємо до охолодження.
Готові баночки прибираємо на зберігання у темне місце. Закуска добре зберігається навіть при кімнатній температурі!
Взимку до вечері, на святковий стіл або просто на гріночку намазати – дуже смачно! Одна з моїх улюблених обов’язкових кабачкових заготовок, яку завжди їдять із насолодою.
Джерело:
zhyttia.com.ua