Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто

Сьогодні знову консервація. Готуємо чудову закуску з огірків у двох видах кетчупу на зиму.

Закуска з огірків у кетчупі виходить дуже смачною, у ніжному кисло-солодкому соусі, з легкою пікантністю, яку надають і два види кетчупів, і часник. Рецепт приготування дуже простий, не вимагає багато часу та сил, що є однією з переваг.

Інгредієнти:

  • Огірки – 1,5 кг;
  • Вода очищена – 70 мл;
  • Олія соняшникова – 125 мл;
  • Сіль – 0,75 ст.
  • Цукровий пісок – 90 г;
  • Оцет 9% – 50 мл;
  • Кетчуп Ніжний – 125 г;
  • Кетчуп Чилі – 125 г;
  • Часник – 5 зубчиків.

Приготування:

  1. У каструлю наливаємо необхідну за рецептом кількість очищеної води. Додаємо оцет, цукровий пісок, сіль та олію.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
  2. Далі в каструлю відправляємо два види кетчупу: Ніжний та Чилі.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
  3. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти у посуді до однорідного стану. Далі на якийсь час відставляємо приготований маринад убік.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
  4. Тепер підготуємо огірки. Овочі добре миємо у прохолодній воді, насухо витираємо та нарізаємо брусочками. Розрізаємо огірок на чотири частини по всій довжині, а потім усі чотири шматочки навпіл.
  5. Обов’язково зрізаємо обидва кінчики у кожного огірка.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
  6. Нарізані огірки відправляємо у каструлю з маринадом.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
  7. Можна відразу в процесі нарізки складати брусочки огірків у посуд з маринадом.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
  8. Добре перемішуємо, щоб усі огірочки були в маринаді. Ставимо каструлю на плиту та нагріваємо вміст, накривши кришкою.
  9. Як тільки з’являться перші ознаки закипання (перші бульбашки), огірки починають інтенсивно виділяти свій сік і рідини в каструлі стає значно більше. Вогонь робимо менше середнього та варимо огірки 25 хвилин.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
  10. Поки варяться огірки, очищаємо часник, обполіскуємо його та пропускаємо через прес.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
  11. Через 25 хвилин огірки помітно змінили свій колір, а у каструлі стало дуже багато маринаду.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
  12. Відправляємо в каструлю підготовлений часник, перемішуємо та варимо ще 10 хвилин.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
  13. У цей час підготуємо тару для консервації закуски. Банки необхідно ретельно за допомогою харчової соди відмити, добре обполоснути і простерилізувати, а кришки для закачування прокип’ятити протягом 5 хвилин.
  14. Через 10 хвилин розкладаємо закуску у простерилізовані банки. Відразу ж закриваємо їх або гвинтовими кришками, або звичайними металевими.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто
  15. Ємності перевертаємо, щоб перевірити якість, укутуємо та залишаємо остигати. Далі несемо закуску для зберігання.Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто

Закуска з огірків у кетчупі готова на зиму! Такі огірочки будуть просто чудовим доповненням до улюбленого гарніру. І на святковому столі закуска зможе зайняти найпочесніше місце. Смачного!Закуска з огірків у кетчупі на зиму. Неймовірно смачно і дуже просто

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: