Огірки на зиму холодним методом, без оцту за рецептом моєї мами
20 Липня, 2022
Вітання! Сьогодні хочу поділитися рецептом заготівлі огірків у власному соку холодним способом без оцту, стерилізації. За цим рецептом моя мати готує огірки у власному соку 30 років. Огірки виходять хрусткі і зберігаються у прохолодному місці до врожаю. Та й приготування таких огірків особливих труднощів не складе. Обов’язково беріть собі на замітку – впевнена наступного року така заготівля у вашому льоху подвоїться або навіть потроїться.
Нам знадобиться на 2 банки по 1 л.
- Огірки – 600-800 гр.
- Кріп – пучок
Для заливання:
- Огірки – 1 кг.
- Часник – 9-12 зуб.
- Сіль – 2 ст.л.
Приготування:
- Приготуємо заливку: можна переробити огірки, які переросли і відбраковані. Огірки та часник натираємо на дрібній тертці.
- Додаємо сіль і перемішаємо, заливка готова.
- Огірки замочуємо в холодній воді на кілька годин, якщо огірки домашні, прямо з грядки цей етап можна упустити.
- Беремо банки, можна просто добре промиті та просушені, але я завжди стерилізую.
- На дно кладемо кілька гілочок кропу, на дно кілька ложок заливки і наповнюємо огірками банку.
- Заливаємо заливкою, намагаючись щоб усі проміжки між огірками були заповнені і не залишилося повітряного простору, зверху огірки повинні бути повністю закриті огірковим соком.
- Наповнюємо огірками всі банки, 1 кг тертих огірків мені вистачає на 2 банки об’ємом 1 л.
- Закриваємо пластмасовими кришками, щоб огірки не цвіли, змащую кришки гірчицею або якщо є лист хріну, можна покласти зверху.
- Опускаємо в льох чи будь-яке прохолодне місце для зберігання, у холодильнику огірки будуть готові приблизно за місяць.
Обов’язково беріть собі на замітку – впевнена наступного року така заготівля у вашому льоху подвоїться або навіть потроїться. Хрумкі огірки з’їдаються, а з тертих виходить напрочуд смачний розсольник.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки