Огірки на зиму холодним методом, без оцту за рецептом моєї мами

Вітання! Сьогодні хочу поділитися рецептом заготівлі огірків у власному соку холодним способом без оцту, стерилізації. За цим рецептом моя мати готує огірки у власному соку 30 років. Огірки виходять хрусткі і зберігаються у прохолодному місці до врожаю. Та й приготування таких огірків особливих труднощів не складе. Обов’язково беріть собі на замітку – впевнена наступного року така заготівля у вашому льоху подвоїться або навіть потроїться.

Нам знадобиться на 2 банки по 1 л.

  • Огірки – 600-800 гр.
  • Кріп – пучок

Для заливання:

  • Огірки – 1 кг.
  • Часник – 9-12 зуб.
  • Сіль – 2 ст.л.

Приготування:

  1. Приготуємо заливку: можна переробити огірки, які переросли і відбраковані. Огірки та часник натираємо на дрібній тертці.Огірки на зиму холодним методом, без оцту за рецептом моєї мами
  2. Додаємо сіль і перемішаємо, заливка готова.Огірки на зиму холодним методом, без оцту за рецептом моєї мами
  3. Огірки замочуємо в холодній воді на кілька годин, якщо огірки домашні, прямо з грядки цей етап можна упустити.
  4. Беремо банки, можна просто добре промиті та просушені, але я завжди стерилізую.
  5. На дно кладемо кілька гілочок кропу, на дно кілька ложок заливки і наповнюємо огірками банку.Огірки на зиму холодним методом, без оцту за рецептом моєї мами
  6. Заливаємо заливкою, намагаючись щоб усі проміжки між огірками були заповнені і не залишилося повітряного простору, зверху огірки повинні бути повністю закриті огірковим соком.Огірки на зиму холодним методом, без оцту за рецептом моєї мами
  7. Наповнюємо огірками всі банки, 1 кг тертих огірків мені вистачає на 2 банки об’ємом 1 л.
  8. Закриваємо пластмасовими кришками, щоб огірки не цвіли, змащую кришки гірчицею або якщо є лист хріну, можна покласти зверху.Огірки на зиму холодним методом, без оцту за рецептом моєї мами
  9. Опускаємо в льох чи будь-яке прохолодне місце для зберігання, у холодильнику огірки будуть готові приблизно за місяць.

Обов’язково беріть собі на замітку – впевнена наступного року така заготівля у вашому льоху подвоїться або навіть потроїться. Хрумкі огірки з’їдаються, а з тертих виходить напрочуд смачний розсольник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: