Тепер я знаю як приготувати картоплю фрі зовсім без олії. Мінімум калорій, максимум користі
Відразу ставимо духовку на розігрів до 220 градусів верх + низ + конвекція.
Очищену картоплю нарізаємо однаковими брусочками. Це необхідно для того, щоб вона рівномірно просмажилася.
Кладемо нарізану картоплю у воду, щоб змити крохмаль.
Тим часом відокремлюємо білок від жовтка. Нам знадобиться лише білок. Злегка збиваємо його вилочкою, додаємо перець, якусь сушену приправу, мені подобається базилік. Але це може бути будь-яка приправа на ваш смак.
Зливаємо воду з картоплі, обсушуємо рушником. Перекладаємо до яєчного білка, перемішуємо, щоб кожен шматочок був у цій білковій заливці.
Викладаємо брусочки картоплі на лист, на папір для випічки, залишаючи між ними відстань.
Ставимо картопля в розігріту духовку до утворення хрусткої скоринки. Мені знадобилося для цього 15 хвилин.
Я додаю сіль до вже готової картоплі, мені здається, що так вона виходить більш хрумкою.
Подаємо з будь-яким соусом чи салатом.