Найсмачніші баклажани на зиму. Простий рецепт

У сезон баклажанів обов’язково закриваю цю смачну закуску. Готується просто, виходить дуже смачно.

Інгредієнти:

  • баклажани – 1,7 кг
  • цибуля ріпчаста – 400гр
  • болгарський червоний перець – 400гр
  • сіль – 1,5 ст.л.
  • оцет 70% – 1 ч.л.
  • часник – 100-120гр
  • зелень – за смаком

Вихід: 5 банок по 0,5 л.

Приготування:

  1. Баклажани помити, нарізати пластинками. Підсмажити з двох сторін на олії.Найсмачніші баклажани на зиму. Простий рецепт
  2. Цибулю, болгарський перець нарізати півкільцями.
  3. Дрібно нарізаємо зелень. Часник натерти на дрібній тертці.
  4. Всі сирі овочі пермішуємо, додаємо сіль, спеції та оцет. Залишаємо маринуватися на 30 хвилин, щоб виділився сік.Найсмачніші баклажани на зиму. Простий рецепт
  5. Шарами укладаємо овочі та баклажани у стерилізовані банки.Найсмачніші баклажани на зиму. Простий рецептНайсмачніші баклажани на зиму. Простий рецепт
  6. На дно каструлі розстелити рушник. Виставити банки і залити воду по плечики банок. Ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Стерилізуємо 25 хвилин.

Готово! Приємного для всіх апетиту!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: