Варення більше не варю, а смажу на сковороді. Друзі, з ким поділилася рецептом роблять так само
2 Серпня, 2022
Сезон заготовок у самому розпалі, сьогодні готую сливове варення новим способом, більше не варю, а жарю на сковороді. Друзі, з ким поділилася рецептом роблять так само, до речі, у такий спосіб можна готувати варення з будь-яких ягід та фруктів.
Інгредієнти:
- Слива – 1 кг.
- Цукор – 300-1000 гр.
- Лимонна кислота – 1/3-ч.л.
Приготування:
- Сливи миємо, видаляємо кісточки, розрізаємо на часточки.
- Беремо сковороду, що більше діаметр, то краще, ставимо на вогонь. Кладемо шматочки слив, додаємо цукор, лимонну кислоту, перемішуємо.
- Цукор регулюємо на смак, я додаю на 1 кг слив 500 гр цукру, смажимо варення на середньому вогні 15 хвилин, не забуваємо помішувати.
- Цього часу достатньо, щоб варення добре загусло, щоб отримати дуже густе варення, як повидло, додайте вогон і смажте ще 15 хвилин.
- Відразу гарячим варенням розливаємо по пастеризованих банках, закручуємо кришками.
Виходить дуже смачне варення, насиченого яскравого кольору, не зацукрується, бо додано лимонну кислоту.
Джерело:
zhyttia.com.ua
Позначки