Беру вівсянку і за лічені хвилини готую вівсяне печиво «Хвилинка», для мене такий рецепт знахідка

Вітання! Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом вівсяного печива «хвилинка». До речі, для такого печива не потрібно спеціально шукати борошно вівсяне, я покажу, як його приготувати в домашніх умовах за пару секунд. Готується печиво за лічені хвилини, звідси назва хвилинка. З молоком просто смакота.

Інгредієнти:

  • Вівсяні пластівці – 160 гр (1,5 склянки)
  • Борошно – 150 гр (1 склянка)
  • Розпушувач – 10 гр
  • Цукор – 80 гр
  • Ванільний цукор – 1 пачка
  • Кориця – 1/2 ч.л.
  • Сіль – 1/3 ч.л.
  • Масло вершкове – 100 гр
  • Яйце – 1 шт

Склянка 250 мл

Приготування:

  1. Для початку приготуємо вівсяне борошно, насипаємо 1,5 склянки (за вагою це 160 грам) вівсяних пластівців в блендер і перетворюємо на борошно.
  2. Відміряємо 100 г вершкового масла, додаємо 80 г цукру, 1 пачку ванільного цукру, додамо половину ч.л. кориці. Пробиваємо блендером до однорідності, розбиваємо 1 яйце та ще раз пробиваємо блендером.
  3. У миску просіюємо 150 грам борошна, додамо підготовлене вівсяне борошно, розпушувач 10 грам. Перемішуємо, робимо поглиблення, кладемо масло з корицею та яйцем.
  4. Замішуємо тісто, спочатку ложкою, потім вимішуємо рукою. Повинно вийде таке пластичне тісто.Беру вівсянку і за лічені хвилини готую вівсяне печиво «Хвилинка», для мене такий рецепт знахідка
  5. Формуємо печиво, з цієї кількості у мене виходить 12 штук печива, якраз на один стандартний лист. Формую їх просто, катаю кульку, потім кладу на стіл і руками притискаю, формуючи коржик, підправляю краї.Беру вівсянку і за лічені хвилини готую вівсяне печиво «Хвилинка», для мене такий рецепт знахідка
  6. Кладемо на лист. Ставимо в духовку і випікаємо при 180 градусах 10-15 хвилин орієнтування по своїй духовці, мені знадобилося 12 хвилин. Печиво не потрібно занадто підсушувати, інакше воно буде всередині занадто тверде.Беру вівсянку і за лічені хвилини готую вівсяне печиво «Хвилинка», для мене такий рецепт знахідка

Виймаємо, перекладаємо у вазу для подачі та подаємо до столу. Ось таке воно отримуєте у розломі, я люблю таке печиво з дитинства з молоком чи какао. Дуже смачно та ситно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: