Рецепт смачної скумбрії

Скумбрія виходить соковита і дуже смачна . Якщо хочете влаштувати рибний день, то скумбрія за цим рецептом якнайкраще підходить для цих цілей.

Інгредієнти:

  • скумбрія – 4шт
  • цибулина – 1-2шт

Для соусу:

  • лимонний сік – 3 ст.л.
  • гірчиця гостра – 3 ч.л.
  • соєвий соус – 3 ст.л.
  • сіль – 1/3 ч.л
  • чорний перець – за смаком
  • майонез – 3ст.л. (або сметана)

Приготування:

  1. Скумбрію слабоморожену я розморожую спеціально не до кінця, так краще відокремлюється філе.
  2. Зрізаємо голову, виймаємо нутрощі, робимо надріз і відокремлюємо від кісток спочатку одну частину, потім іншу.
  3. Я готую зазвичай відразу декілька .Скумбрія «Пальчики оближеш», назва говорить сама за себе
  4. Кожне філе поділимо вздовж на 2 частини.Скумбрія «Пальчики оближеш», назва говорить сама за себе
  5. Приготуємо соус. У миску кладемо 3 ст.л. майонезу, за бажанням замініть на сметану, 3 ст.л. соєвого соусу, 3 столові ложки соку лимона та 3 ч.л. ложечки гірчиці. Гірчицю беріть смачну, оскільки від неї залежатиме майбутній смак готової риби.
  6. Перемішуємо, додаємо чорний перець і трохи солі 1/3ч.л. враховуйте те, що соєвий соус теж солоний.
  7. Тепер філе змащуємо гірчичним соусом.Скумбрія «Пальчики оближеш», назва говорить сама за себе
  8. Беремо одну частину та закручуємо по спіральці, закріплюємо дерев’яною шпажкою. Так робимо з рештою риби.Скумбрія «Пальчики оближеш», назва говорить сама за себе
  9. Цибулину поріжемо. Відповідний лист змащуємо олією, кладемо цибулю зверху на цибулю рибу. Змащуємо соусом, що залишився.
  10. Ставимо в розігріту духовку і готуємо при 200 градусах 25 хвилин або орієнтуйтеся на духовку. Готова рибка має бути красивого злегка золотистого кольору.Скумбрія «Пальчики оближеш», назва говорить сама за себе
  11. Дістаємо з духовки і можна подавати до столу з гарніром, зазвичай люблю подавати з нею на гарнір із запеченими або тушкованими овочами: морква, капуста, баклажани, перець або мікс з овочів. Можна додати ще овочевий салат.

Смачно, ситно не лише у гарячому вигляді, а й у холодному вигляді не менш смачно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: