Такий рецепт засолювання помідорів та огірків використовую вже понад 20 років
Сьогодні хочу поділитися рецептом засолювання помідорів та огірків який, я використовую вже багато років. У рецепті натуральний оцет яблучний, який дуже корисний для здоров’я.
Покроковий рецепт приготування:
Банки помити, простерилізувати. Я це роблю в електричній духовці.
Викладіть банки у холодну духовку. Встановіть температуру 150°C.
Тримайте 10-15 хвилин після досягнення потрібної температури. Перевірити це можна за допомогою кухонного термометра, або хоча б приблизно прикинути, спираючись на те, за який проміжок часу зазвичай прогрівається духовка.
Після стерилізації акуратно дістаньте банку і викладіть на рушник чи тканину.
Кришки прокип’ятити у каструлі із водою 15 хвилин.
Пам’ятайте: Важливо дотримуватися техніки безпеки, виймаючи банки з духовки. Використовуйте силіконові рукавички, прихватки або рушники. Не можна використовувати вологі рушники та прихватки, так як від перепаду температур банка може луснути.
Потім закладаємо у банку огірки чи помідори. Я завжди роблю асорті
Норму вказую з розрахунку на одну дволітрову банку.
Спеції:
- Часник -1-2 зубчики.
- Перець горошок, перець запашний 4-5 шт.
- За бажанням додаю лист смородини, вишні – 2-3 шт.
Консервування:
Воду закип’ятити у каструлі.
Заливаємо в банки із овочами гарячої води. Дати час охолонути.
Росіл зливаємо назад у каструлю. Додаємо сіль, цукор.
Поки закипає росол, додаємо в банки з овочами яблучний оцет.
У дволітрову банку додаємо 6 столових ложок натурального яблучного 6% оцту.
Заливаємо банки киплячим маринадом.
Відразу накриваємо кришками і закатуємо. Перевертаємо банки кришками донизу, накриваємо пледом або тонкою ковдрою. Залишаємо так до повного остигання.
Приготування росолу:
У дволітрову банку з овочами входить 1 літр росолу.
На 1 літр:
- Сіль – 2 ст.л.
- Цукор – 4-5 ст.л.
Ось такий рецепт перевірений роками.