Ніхто не здогадається що це повидло з кабачків. Повидло підійде для оладок, сирників, млинців, а тертий пиріг виходить незрівнянним
29 Серпня, 2022
Сьогодні я до вас із смачним рецептом повидла з кабачків. Таке повидло відмінно підійде до оладок, сирників, млинців, а ще з таким повидлом виходить дуже смачний тертий пиріг.
Інгредієнти:
- Кабачок – 1 кг
- Цукор – 800 гр
- Апельсин – 3 шт
- Лимон – 1 шт
- Лимонна кислота – 1 ч.л.
- Волоські горіхи – 50 – 100 гр
Приготування:
- Кабачок чистимо від шкірки, прибираємо середину, я це роблю за допомогою ложки.
- Ріжемо кубиками, кладемо в глибоку сковороду або антипригарну каструлю.
- Вижимаємо сік з 3х апельсинів та 1 лимона, можна скористатися соковижималкою.
- Додаємо до кабачків 800 грам цукру та вливаємо сік.
- Ставимо на вогонь і варимо до моменту, коли кабачки стануть прозорими і рідина практично випарується, за часом у мене займає хвилин 30-40.
- Переливаємо в миску та пробиваємо блендером.
- Повертаємо в каструлю, додаємо лимонну кислоту, спочатку половину ч.л., потім пробуємо на смак, якщо потрібно додаємо ще, мені потрібно 1 ч.л. лимонної кислоти. Я люблю з легкою кислинкою. За бажанням додаємо 100 грам посічених волоських горіхів.
- Проварюємо хвилин 5 і розливаємо по стерилізованим банкам і закатуємо стерилізованими кришками, якщо хочете заготовити на зиму. Охолоджуємо і можна куштувати. Повидло настільки виходить смачним, що довго у вашій шафі не затримається, а рідні попросять приготувати ще.
Джерело:
zhyttia.com.ua