Грибна ікра на зиму, готую на заміну паштету
29 Серпня, 2022
Сьогодні хочу поділитися рецептом грибної ікри, яку я готую замість паштету на сніданок. Ніжна, ситна та неймовірно смачна. Можна приготувати на зиму. Готується легко, без особливих проблем. За один раз можна приготувати відразу багато. І найголовніше, виходить неймовірно смачно.
Інгредієнти:
- Гриби відварені – 1,5 кг.
- Морква – 300 грам
- Цибуля – 500 грам
- Помідори – 1 кг
- Часник – 3-4 зуб.
- Чорний перець – 1/2 ч.л.
- Соняшникова олія – 100-200 мл.
- Оцет 9% – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л. з гіркою
Вихід: 5 баночок по 0,5 л.
Приготування:
- Гриби лісові перебираємо, промиваємо. Кладемо в каструлю, заливаємо водою, підсолюю воду і варю на середньому вогні 30 хвилин після закипання. У процесі забираю накип. Гриби зливаємо, на даному етапі гриби не промиваю, щоб не змити грибний смак.
- У казан або каструлю наливаємо олію за смаком, я наливаю 100 мл. Кладемо 500 грам порізаної цибулі і смажимо до напівпрозорості, тепер додаємо моркву і тушкуємо все разом кілька хвилин.
- Помідори 1 кг розріжемо і перекрутимо на м’ясорубці, переливаємо в казан і тушкуємо 5-7 хвилин. За цей час перекрутимо на м’ясорубці гриби та моркву з цибулею. Додаємо до помідорів гриби з морквою та цибулею, додаємо відразу 1 ст.л. солі з гіркою та чорний перець.
- Перемішуємо і тушкуємо 1 годину на повільному вогні. Потім додаємо 3-4 зубчики часнику дрібно посічених ножем і тушкуємо ще все разом 15 хвилин. Тепер додаємо 2 ст. л. 9% оцту. Залишаємо ще тушкуємо приблизно 1 хвилину і розкладаємо по стерилізованим банкам, закриваємо стерилізованими кришками.
- Банки не перевертаємо, укутуємо і залишаємо так до повного остигання. Зберігаємо у прохолодному місці. Тепер відкриваємо баночку та насолоджуємося.
Джерело:
zhyttia.com.ua