Готую квашені помідори на зиму як із бочки: такі завжди з’їдаються першими

Готую квашені помідори на зиму як бочкові! Такі смачні, що останні з’їдаємо вже у грудні! Неймовірно смачні!

Помідори виходять незрівнянні! Ароматні, газовані та смачні-смачні! Один на один, як із бочки! Навіть не помічаєш, як з’їдаєш помідор один за одним! Робити краще відразу багато, інакше взимку шкодуватимете!

Інгредієнти:

  • Помідори (найкраще брати не перестиглі)
  • Листя хрону
  • Листя вишні
  • Листя смородини
  • Парасольки кропу
  • Часник – 10-12 зубчиків
  • Чорний перець горошком
  • Запашний перець
  • Гірчиця в зернах – 1 ст.л.
  • Гірчичний порошок – 1 ст.л.

Розсіл на 1 літр води:

  • Сіль – 60 г.
  • Цукор – 30 г

Приготування:

  1. На дно відповідної за розміром ємності закладаємо листя хрону, вишні, смородини, пластини часнику, парасольки кропу, чорний перець горошком та запашний перець.Готую квашені помідори на зиму як із бочки: такі завжди з'їдаються першими
  2. Максимально щільно укладаємо помідори та присипаємо зерновою гірчицею. Помідори краще брати щільні та не перестиглі.Готую квашені помідори на зиму як із бочки: такі завжди з'їдаються першими
  3. Зверху, знову укладаємо листя смородини, вишні, пластини часнику, чорний перець горошком і парасольки кропу.Готую квашені помідори на зиму як із бочки: такі завжди з'їдаються першими
  4. У холодній питній воді розчиняємо сіль із цукром і доверху заливаємо помідори холодним розсолом, закриваємо листям хрону і присипаємо гірчичним порошком.Готую квашені помідори на зиму як із бочки: такі завжди з'їдаються першими
    Готую квашені помідори на зиму як із бочки: такі завжди з'їдаються першими
  5. Встановлюємо невеликий вантаж, накриваємо кришкою (по можливості) та залишаємо при кімнатній температурі на 7 днів.Готую квашені помідори на зиму як із бочки: такі завжди з'їдаються першими
    У мене помідори квасилися на балконі, де вдень спекотно, а ввечері я заносила їх на кухню, середня температура становила близько 26-27 градусів.
  6. Через 7 днів відкриваємо ємність, прибираємо “захисний” шар із листя хрону і можна відразу ж знімати пробу, помідори повністю готові.Готую квашені помідори на зиму як із бочки: такі завжди з'їдаються першимиЯкщо плануєте зберігати в льоху або холодильнику, просто накривайте ємність кришкою і прибирайте на зберігання.Готую квашені помідори на зиму як із бочки: такі завжди з'їдаються першими
  7. Для зберігання при кімнатній температурі перекладаємо помідори в чисті банки, розсіл разом із зеленню переливаємо в каструлю, доводимо до кипіння і кип’ятимо 2-3 хвилини. Заливаємо банки з помідорами гарячим розсолом, закручуємо кришками, перевертаємо, залишаємо до остигання і зберігаємо у звичайній шафі або на балконі.Готую квашені помідори на зиму як із бочки: такі завжди з'їдаються першими

Рецепт сам по собі найпростіший, тому рекомендую готувати та куштувати, точно не пошкодуєте! Такі помідори справжнє смакота, з’їдаються завжди максимально швидко, з апетитом і із задоволенням!Готую квашені помідори на зиму як із бочки: такі завжди з'їдаються першими

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: