Овочевий салат з моркви на зиму. Смачна консервація з дрібної та кострубатої моркви
11 Вересня, 2022
Сьогодні хочу поділитися з вами як можна з кострубатої та дрібної моркви приготувати на зиму дуже смачний салат.
Для приготування такого салату підійде будь-яка морква: дрібна, кострубата, розлаписта, пошкоджена або луснута.
Зі звичайної моркви виходить апетитний і шалено смачний салат на зиму, який завжди виручить у будь-якій ситуації.
Салат можна використовувати як закуску, замість засмажки для супу, а також він відмінно доповнить будь-які другі страви.
Інгредієнти:
- морква – 1 кг.
- цибуля – 3-4 шт.
- помідор – 3-5 шт.
- болгарський перець – 3-5 шт.
- гострий перець – 1-2 стручки,
- часник (за бажанням) – 6-8 зубчиків
- цукор – 2-3 ст.л.
- сіль – 0,5 ст.л.
- перець – 0,5 ч.л.
- солодка паприка – 1 ч.л.
- яблучний оцет – 3-4 ст.л.
- олія соняшникова – 100-120 мл.
Приготування:
- Очистити овочі. У болгарського перцю видалити плодоніжку, насіння та перегородки.
- У гострого перцю видалити плодоніжку, насіння можна залишити для гостроти. Перці нарізати довільно.
- Цибулю нарізати невеликими кубиками.
- Моркву натерти на великій тертці або нарізати кружечками, напів кружечками.
- З помідорів зняти шкірку і нарізати кубиками.
- У добре розігрітий казан або сотейник влити олію. У розігріту олію покласти цибулю і обсмажувати її 5-7 хвилин до напівготовності.
- Потім додати моркву та перемішати.
- Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні 10 хвилин, періодично помішуючи.
- Далі до обсмаженої цибулі та моркви додати болгарський та гострий перці.
- Перемішати, накрити кришкою і тушкувати ще 5 хвилин.
- Додати помідори або трохи розведену томатну пасту.
- Посолити, поперчити, всипати цукор та спеції.
- Добре перемішати. Спробувати смак, за необхідності додати сіль, перець чи цукор.
- Тушити ще 15-20 хвилин, періодично помішуючи.
- Наприкінці варіння за бажанням можна додати дрібно нарізаний часник (я не додаю).
- Влити оцет і добре перемішати.
- Гарячий салат розкласти по стерилізованим банкам.
- Закатати чи закрутити металевими кришками.
- Перевернути вгору дном. Укутати і залишити до повного остигання.
Салат добре зберігається при кімнатній температурі.
Джерело:
zhyttia.com.ua