Приголомшливо смачний Брауні – ніхто не здогадається з чого він. Вологий, м’який ніжний і дуже шоколадний! Рецепт дуже простий і швидкий! Обов’язково спробуйте!
від Denzhyttya
8 Жовтня, 2022
Сьогодні готуємо Брауні з секретним інгредієнтом, завдяки якому структура Брауні виходить просто неймовірною! Вологий, м’який ніжний і дуже шоколадний! Рецепт дуже простий і швидкий! Обов’язково спробуйте!
Інгредієнти:
Для тіста:
- Шоколад – 150 г
- Цукор – 130 г
- Яйця – 2 шт.
- Вершкове масло – 50 г
- Олія – 50 мл
- Борошно – 130 г
- Какао – 30 г
- Кабачок – 200 г
- Сода – 1 ч.л.
- Сіль – 0,5 ч.л.
- Ванілін – щіпка
Для помадки:
- Молоко / вершки – 60 мл
- Цукор – 60 г
- Какао – 20 г
- Вершкове масло – 30 г
Приготування:
Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
- Шоколад ламаємо на шматочки ( у мене темний і молочний шоколад ) і укладаємо в каструльку з товстим дном. Додаємо вершкове масло і ставимо на плиту на найменший вогонь. Розтоплюємо шоколад, постійно помішуючи. Можна розтоплювати на водяній бані або короткими імпульсами в мікрохвильовці.
- Відставляємо шоколад в сторону, щоб він трохи охолов.
- Духовку відразу включаємо розігріватися на 180 градусів, а тим часом приготуємо тісто.
- У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор, 0,5 ч.л. солі і дрібку ваніліну. Перемішуємо віночком до однорідності.
- Додаємо олію і ще раз перемішуємо.
- Змішуємо борошно з какао і содою. Просіюємо до решти інгредієнтів, замішуючи тісто.
- А тепер додамо секретний інгредієнт, який зробить структуру нашого Брауні вологою і ніжною.
- Кабачок натираємо на дрібній ( не віджимаємо ) і додаємо в тісто.
- Додаємо розтоплений шоколад і ще раз перемішуємо.
- Тісто перекладаємо в форму ( у мене 23 × 23 см ), застелену пергаментним папером, залишаючи кінчики паперу зверху, щоб було легко витягти готовий пиріг і відправляємо випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 30 хвилин. Готовність перевіряємо зубочисткою.
- Готовий Брауні перекладаємо на решітку або дошку і даємо повністю охолонути.
- Поки пиріг охолоджується, приготуємо помадку.
- У невелику каструльку додаємо молоко, какао і цукор. Перемішуємо до однорідності, ставимо на середній вогонь і, помішуючи, доводимо до кипіння. Як тільки закипить, проварюємо 1 хвилину і вимикаємо.
- Додаємо шматочок вершкового масла і перемішуємо до однорідної маси.
- Готову помадку залишаємо трохи охолонути, щоб вона трохи загустіла.
- Прикрашаємо зверху Брауні шоколадною помадкою.
- Нарізаємо на порційні шматочки і кличемо всіх до столу! За смаком його можна віднести саме до шоколадного торту, а не до пирога.
Смачного!
Джерело:
filizhankakavu.com