Шалено смачний сніданок з лаваша: за 10 хвилин все готово, рецепт підкорив усю мою родину
23 Жовтня, 2022
Сьогодні ділюся дуже смачним рецептом сніданку з лаваша. Готується все за лічені хвилини, але приготувавши такі трубочки хоча б один раз, робитимете їх постійно. Моя сім’я від них просто у захваті. Люблю цей простий рецепт, я впевнена, і вам він теж дуже сподобається.
Інгредієнти:
- тонкий лаваш
- 200 грам домашнього сиру
- 200 грам твердого сиру
- 2 яйця
- олія соняшникова – для смаження
Приготування:
- Тонкий лаваш складаємо втричі і нарізаємо на прямокутники. Повинно вийде 6 або 8 таких широких смужок.
- Тепер займемося начинкою. У миску кладемо 200 г сиру, розбиваємо сюди одне яйце і розминаємо вилкою.
- Потім до сиру додаємо 200 г будь-якого натертого на великій тертці сиру і знову перемішуємо.
- Якщо маса вийде занадто густою, додайте ще одне яйце, щоб потім було легше розподіляти начинку по лавашу.
- Далі беремо одну столову ложку начинки та змащуємо нею лаваш, рівномірно розподіляючи.
- Згортаємо в рулет. Виходить ось така трубочка з сирно-сирною начинкою. Кладемо поки що вбік і з іншими листами лаваша проробляємо все те саме.
- У мене в результаті вийшло шість таких великих трубочок. Але можна зробити 8 штук, просто меншого розміру.
- На сковороду наливаємо олію і розігріваємо. Я змащую один бік трубочки збитим яйцем і викладаю на сковороду швом вниз.
- Коли весь лаваш вже на сковороді змащую рясно яйцем зверху. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистого кольору. Перевертаємо і смажимо з іншого боку.
- Я ще зазвичай додатково перевертаю лаваш на бочок, щоб краї трубочок також підрум’янилися.
- Також можна їх не смажити на сковороді, а поставити в духовку на 10-15 хвилин і готувати при температурі 200 градусів.
Готується все дуже швидко, зверху хрумка скоринка, а всередині смачний сир, який тягнеться. Шалено смачно, на сніданок з кавою просто ідеально.
В якості начинки можна додавати шинку, помідори, зелень, загалом все, що ви любите, все що вам подобається. Подаємо до столу гарячими або наступного дня розігріваємо в мікрохвильовій печі і їмо.
Джерело:
zhyttia.com.ua