Млинці з родзинкою: ніжні, еластичні та дуже смачні
5 Листопада, 2022
Завжди готую млинці за своїм, перевіреним роками рецептом. А тут вирішила трохи урізноманітнити не начинку, а саме тісто. Додавши до нього і новий смак, і аромат. Люблю експериментувати, не завжди звичайно вдало, але цього разу експеримент вдався.
Млинці виходять тоненькі, смачні, ароматні, гарні.
Інгредієнти:
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 2 ст.л
- Сіль – дрібка
- Молоко – 300 мл.
- Борошно – 250 г.
- Лимон – 1 шт.
- Кип’яток – 150-200 мл.
- Соняшникова олія в тісто – 1 ст.л.
Приготування:
- Два яйця збиваю з цукром та дрібкою солі. Цукор додаю на свій смак, ми любимо солодке, тож кладу 2 ст.л.
- Потім вливаю молоко, можна холодне з холодильника.
- А тепер, власне родзинка. А точніше лимон.
- Знімаю цедру одного лимона, додаю в тісто і ще з половинки лимона вичавлюю сік, приблизно 2 ст.л., також додаю. До речі, лимон можна спробувати замінити апельсином, напевно буде ще смачніше.
- А тепер далі за рецептом всипаю борошно. Добре розмішую, щоб не було грудок.
- Вливаю кип’яток приблизно 150-200 мл. Починайте із 150 мл, а потім доводьте тісто до потрібної консистенції. Але, як показав досвід, більше 200 мл кип’ятку не потрібно.
- І не забуваємо про олію, її обов’язково додаємо в тісто, буквально 1 столову ложку.
- Даємо тісту постояти 5 хвилин і можна випікати.
Спробуйте приготувати, млинці виходять дуже смачні, лимон дає невелику кислинку та приємний післясмак.
Джерело:
zhyttia.com.ua