Тісто для піци як у піцерії. Приємне в роботі, м’яке, смачне
5 Листопада, 2022
Сьогодні я готую піцу за рецептом, яким поділилася зі мною подруга. Минулого року вона влаштувалася адміністратором на роботу до піцерії неподалік нашого будинку і роздобула цей чудовий рецепт. Готувати з такого тіста одне задоволення, тісто виходить м’яким, еластичним, а піца найсмачнішою. Буду рада, якщо цей рецепт стане вам у нагоді)
Нам знадобиться (на 2 великі піци):
- борошно – 500 г,
- сіль – 1 неповна чайна ложка,
- цукор – 1 неповна чайна ложка,
- сухі швидкодіючі дріжджі -2,5 ч. л.
- вода – 300 мл (тепла),
- оливкова олія для змащування форми
Приготування:
- У глибоку миску просіюємо борошно.
- Додаємо цукор та сухі дріжджі. Перемішуємо.
- Помішуючи віночком, починаємо поступово вливати теплу воду.
- Як тільки вода перемішується з борошном, додаємо сіль та замішуємо тісто руками.
- Переходимо на робочу поверхню і вимішуємо доти, доки не вийде однорідне еластичне тісто. Тісто має бути м’яким, але не повинно липнути до рук. Перекладаємо тісто в миску, змащену олією, накриваємо харчовою плівкою, відправляємо в тепле місце на 2 години.
- Тісто, що підійшло, обминаємо, збираємо в кулю, накриваємо рушником, залишаємо ще на 30 хвилин. Потім ділимо на 2 частини.
- Форму для випікання змащуємо оливковою олією, розподіляємо тісто по дну форми руками. Для зручності руки змащуємо олією. Тісто розподіляється дуже легко, воно м’яке та слухняне.
- Начинку для піци беремо на вашу думку. У мене сьогодні шинка, салямі, твердий сир, сир Моцарелла. Відправляємо піцу випікатися у розігріту до 240 ° духовку на 15 хвилин.
Смачного!
Джерело:
zhyttia.com.ua