Гострі мариновані баклажани з часником. Смачна закуска до будь-якої страви
5 Листопада, 2022
Секрет цієї закуски в тому, що баклажани спочатку обсмажуються, а потім маринуються з часником та гострим перцем. До речі, якщо бажаєте не гострі баклажанчики, а просто мариновані з часником, то пекучий перець можна не додавати.
Інгредієнти:
- баклажани – 2,5 кг
- часник – 150гр
- перець болгарський – 5 шт
- перець гострий – 3 стручки
- олія соняшникова – 0,5 склянки + для обсмажування баклажанів
- оцет 9% – 0,5 склянки
- сіль за смаком
Приготування:
- Баклажани нарізаємо кружечками товщиною 5 мм, солимо за смаком і залишаємо на 2 години. Потім віджимаємо та обсмажуємо з двох сторін.
- Приготуємо соус: через м’ясорубку пропускаємо часник, болгарський перець та гострий перець. Як я вже сказала вище, гостроту можна регулювати: взяти більше або менше перцю або взагалі його прибрати. Якщо готуватимете цю закуску без гострого перцю, то додатково візьміть ще один болгарський.
- До овочів, пропущених через м’ясорубку, додаємо олію та оцет 9%. Перемішуємо, варимо після закипання 5 хвилин, періодично помішуючи дерев’яною лопаткою.
- Зверніть увагу: в соус я не кладу ні сіль, ні цукор. Тієї солі, що на баклажанах для мене достатньо. Якщо хочете, посоліть соус за смаком.
- Тепер починаємо “збирати” закуску. Заливаємо обсмажені баклажани соусом, що вийшов, перемішуємо і розкладаємо по стерилізованих банкам. Закриваємо кришками і після повного охолодження прибираємо на зберігання.
Смакота нереальна! Приємного смаку!
Джерело:
zhyttia.com.ua