Гарбуз з горіхами в духовці, як мармелад: простенький рецепт із 3 інгредієнтів, смачно та корисно, завжди в сезон гарбуза готую такий десерт
від Denzhyttya
19 Листопада, 2022
Їмо з дітьми цей смачний та корисний десерт із гарбуза замість цукерок, рецепт лише із 3 інгредієнтів, а смак просто незрівняний, якщо ще не пробували – рекомендую!
Інгредієнти:
- Гарбуз 1600 гр.
- Цукор 200 гр.
- Горіхи грецькі 100 гр.
Приготування:
- Гарбуз помити, почистити від шкірки і насіння, нарізати невеликими брусочками.
- Засипати цукром, накрити кришкою і залишити щонайменше на 12 годин, іноді помішуючи, щоб розчинився цукор.
- За 12 годин виділиться сік.
- Викласти гарбуз на деко рівним шаром і залити соком, що виділився.
- Відправити в духовку нагріту до 180 градусів і запікати при цій температурі, поки не випарується вся волога. Мені для цього знадобилося 1,5 години. Ви, будь ласка, орієнтуйтесь за своєю духовкою.
- Поки гарбуз запікається, волоські горіхи злегка подрібнити качалкою.
- Коли вся волога випарувалася і гарбуз набув прозорого бурштинового відтінку, гарбуз готовий.
- Виймаємо з духовки і відразу ж гарячий гарбуз посипаємо горішками.
- Даємо гарбузу охолонути і насолоджуємося цим неймовірно смачним десертом.
Джерело:
plyashka.com