Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла – зникають миттєво

Сьогодні приготувала смачне шоколадне печиво. Готується дуже легко і просто, а для візерунка використала  звичайний кухонний молоточок.

Інгредієнти:

  • Борошно ~ 190-200 г
  • Цукрова пудра 90 г
  • Вершкове масло 150 г
  • Розпушувач 1 ч. л. без верху
  • Какао-порошок 20 г
  • Ванілін за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. У тарілку для змішування додаю розм’якшене вершкове масло кімнатної температури. Висипаю цукрову пудру. Можна додати цукор, але з цукровою пудрою тісто виходить гладкішим.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  2. Перемішую продукти лопаткою.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  3. Маса повинна трохи збільшиться в обсязі та посвітлішати.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  4. Какао просіюю через сито, щоб не залишилося грудочок.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  5. Знову все добре перемішую.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  6. Висипаю розпушувач і частину заздалегідь просіяного борошна. Перемішую лопаткою, потім всипаю борошно, що залишилося, і вимішую тісто руками.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  7. Тісто виходить м’яке, пластичне.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  8. Розкачую тісто в пласт.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  9. Надаю форму квадрата. Можна викачувати тісто через пергамент для випічки. Товщина пласта приблизно 0,5 см.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  10. Роблю на на тісті візерунок злегка натискаючи молоточком для відбивання.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  11. Фігурним ножем нарізаю тісто на квадратики.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  12. Тісто дуже ніжне. Перекладати на деко його треба дуже акуратно.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво
  13. Ставлю печиво випікатися в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Час випікання 15 хвилин.Готуємо простеньке шоколадне печиво до чаю: все дуже легко і швидко, а така смакота виходить, що скільки б не пекла - зникають миттєво

Відразу після випікання печиво дуже м’яке, треба дати йому повністю охолонути.

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: