Показую, як я готую улюблене печиво моїх діток в домашніх умовах: простий рецепт найніжнішого, розсипчастого вершкового пісочного печива до чаю
від Denzhyttya
19 Листопада, 2022
Якщо Ви шукаєте рецепт найніжнішого, розсипчастого, смачного вершкового печива, то я з радістю поділюся ним з вами! Тісто для нього готується буквально за 2-3 хвилини і перед випіканням охолоджувати в холодильнику не потрібно.
Це печиво саме по собі дуже смачне, а додаткове оформлення та додавання декоративних елементів робить його особливо святковим і чарівним!
Інгредієнти:
Для тіста:
- 230 г м’якого вершкового масла
- 100 г цукрової пудри
- 1 пакетик ванільного цукру
- Дрібка солі
- 250 г борошна в/г
- 50 г кукурудзяного крохмалю
- 4-5 ст. л. молока чи вершків
Для прикраси:
- 150 г шоколаду
- 30 г рубаних горіхів
- 30 г кокосової стружки
Вихід: 750 г печива (30-35 шт.)
Приготування:
- У чашу для збивання відправляємо 230 г м’якого вершкового масла, 100 г цукрової пудри або дрібного цукру, ванільний цукор або екстракт ванілі, і дрібку солі.
- Протягом хвилини збиваємо міксером або розтираємо продукти силіконовою лопаткою до утворення світлої легкої маси, схожої на крем.
- Туди ж додаємо 250 г просіяного пшеничного борошна і 50 г кукурудзяного крохмалю – постарайтеся використовувати саме його – так випічка буде ще ніжнішою та розсипчастою.
- На найменших обертах змішуємо інгредієнти до великої крихти і додаємо 4-5 столових ложок молока, а краще вершки.
- Перемішуємо і дивимося на консистенцію тіста – воно має вийти м’яким, але в жодному разі не рідким.
- Довго його не змішуйте, щоб не встигла розвинутися клейковина борошна – інакше печиво вийде не розсипчастим, а жорстким і забитим.
Перекладаємо його в кондитерський мішок із зубчастою насадкою, а для зменшення тиску на пакет використовуємо другий мішок. - Скажу відразу, видавити тісто з мішка вимагатиме від вас деякого зусилля, тому можна вчинити простіше – скачати з тіста різні фігурки, наприклад, кульки, підкови, кільця, півмісяці, серця, викласти їх на деко, застелене папером або килимком для випічки і відразу ж відправити до духовки.
- Випікаємо печиво на середньому рівні при температурі 200°C (392°F) 10-12 хвилин на режимі верхнього та нижнього нагрівання без конвекції до злегка золотистого кольору.
- Повністю охолоджене печиво можна посипати цукровою пудрою, прикрасити фруктовою, цитрусовою або шоколадною глазур’ю, кондитерською посипкою або горіхами.
- Для всіх любителів шоколаду це печиво можна оформити наступним чином – розтоплюємо білий, молочний або чорний шоколад на паровій бані до рідкого стану, а щоб він не застиг, залишаємо його над гарячою водою.
- Повністю, або тільки частину печива покриваємо розтопленим шоколадом, і відразу присипаємо будь-якими подрібненими горіхами, кунжутом, маком, різним насінням, кондитерською посипкою, рубаними цукатами або кокосовою стружкою.
Доручіть це завдання дітям чи онукам, і вони з великим задоволенням допоможуть вам та візьмуть участь у створенні смакоти.
Викладаємо печиво на папір для випічки та даємо застигнути шоколаду.
Це найніжніше і незрівнянно смачне пісочне печиво зробить свій внесок у створення домашнього затишку!
Джерело:
plyashka.com