Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво “Павлівське”: бабусин рецепт

Сьогодні поділюся бабусиним рецептом найсмачнішого печива. Воно ніжне, шарувате, хрумке і при цьому м’якеньке, готується печиво на дріжджах, його називають “Павлівським”, рецепт досить простий, а виходить дуже смачно!

Інгредієнти:

~ на 28 штук

  • Борошно ~ 280-300 г,
  • Вершкове масло 120 г, (маргарин)
  • Цукор 150 г (1 ст. л. в опару),
  • Яйце 1 шт,
  • Ванільний цукор 8 г,
  • Дріжджі швидкорозчинні 1.5 ч. л.
  • Молоко 50 мл
  • Сіль щіпка

РЕЦЕПТ У ЛОЖКАХ І СКЛЯНАХ (200 мл)

  • Борошно ~ 2-2.1 склянки або 22.2-23.8 ст. л. без гірки,
  • Вершкове масло 6. 9 ст. л. без гірки, (маргарин)
  • Цукор 9. 3 ст. л. без гірки (1 ст. л в опару),
  • Яйце 1 шт,
  • Ванільний цукор 1. 9 ч. л без гірки,
  • Дріжджі швидкорозчинні 1. 5 ч. л.
  • Молоко 2.7 ст. л.
  • Сіль щіпка

Приготування:

  1. У невелику тарілку висипаю цукор та додаю дріжджі. Виливаю молоко, перемішую та залишаю на 5-6 хвилин.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  2. Дріжджі здійнялися, з’явилася гарна шапочка.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  3. У тарілку для змішування розбиваю яйце, додаю сіль, ванільний цукор, дріжджі та виливаю розтоплене вершкове масло. Його треба остудити до теплого стану.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  4. Перемішую продукти вінчиком. Висипаю частину борошна, що заздалегідь просіяла.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  5. Перемішую спочатку вінчиком. Висипаю залишок борошна та замішую тісто руками. Сформувала з тіста грудку і поклала в тарілку, змащену олією. Зверху тарілку прикриваю плівкою та залишаю у теплому місці приблизно на 40 хвилин. У мене це духовка із включеною лампочкою.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  6. Тісто підійшло. Розкачую його в прямокутний пласт. Товщина пласта приблизно 3 мм.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  7. Половину розкачування посипаю цукром.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  8. Накриваю його другою половиною.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  9. Знову посипаю цукром.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  10. Складаю навпіл.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  11. Цей процес треба повторити ще двічі! Після того як я розкачала і склала тісто три рази, знову розкачую його в пласт і посипаю цукром, що залишився.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  12. Цукор для посипання одразу поділяю на кілька частин, так він розподілиться по тісту рівномірно. Цукор трохи втискаю в тісто качалкою.
  13. Нарізаю пласт на квадратики за допомогою фігурного ножа.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне
  14. Отримані заготовки викладаю на лист і ставлю в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів. Час випікання 18-20 хвилин, все залежить від особливостей Вашої духовки.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне

Печиво готове. Воно виходить ніжне, шарувате, ніби тане у роті. Я його приготувала на вершковому маслі, за бабусиним рецептом до нього додається маргарин.Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне

Приготуємо те саме, знамените дріжджове печиво "Павлівське": бабусин рецепт, готується простіше простого, інгредієнти доступні, а виходить неймовірно смачне

Готується печиво не складно, а виходить надзвичайно смачно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: