Кекс на кефірі із родзинками: швидко та просто до чаю

В міру солодкий, трохи вологий, смачний та дуже простий у приготуванні кекс. Якщо потрібно швидко щось спекти до чаю, цей рецепт кексу якраз буде доречним.

Кекс на кефірі із родзинками: швидко та просто до чаю

Інгредієнти:

  • яйця 3 шт.
  • цукор 100-150 г
  • ванільний цукор 10 г
  • дрібка солі
  • кефір 200 мл
  • олія 100 мл
  • борошно 300 г
  • розпушувач 2 чайні ложки
  • родзинки 100 г

Приготування:

  1. Тісто замішую за допомогою міксера. У чаші змішую яйця, цукор, дрібку солі та ванільний цукор. Збиваю на середній швидкості до пишноти маси.Кекс на кефірі із родзинками: швидко та просто до чаю
  2. Потім вливаю кефір та олію.Кекс на кефірі із родзинками: швидко та просто до чаю
  3. Борошно змішую з розпушувачем і просіваю в суміш, що вийшла.Кекс на кефірі із родзинками: швидко та просто до чаю
  4. Додаю в тісто родзинки. Я їх заздалегідь промила, просушила і змішала з невеликою кількістю борошна (достатньо половини чайної ложки). Якщо родзинки дуже сухі, можна попередньо замочити їх в теплій воді на 10-15 хвилин.Кекс на кефірі із родзинками: швидко та просто до чаю
    Кекс на кефірі із родзинками: швидко та просто до чаю

    ВАЖЛИВО! Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури!

  5. Перекладаю тісто у форму, застелену папером для випікання. Якщо не впевнені в якості паперу, промажте його олією.Кекс на кефірі із родзинками: швидко та просто до чаю
  6. Випікаю кекс у заздалегідь розігрітій до 175 градусів духовці, приблизно 50 хвилин. Звичайно, час випічки у всіх буде різним (перевіряю готовність дерев’яною шпажкою, виходить із тіста сухою-кекс готовий).Кекс на кефірі із родзинками: швидко та просто до чаю
  7. Готовий кекс присипаю цукровою пудрою.Кекс на кефірі із родзинками: швидко та просто до чаю

Смачно та дуже просто! Готуйте із задоволенням, вдалої випічки!Кекс на кефірі із родзинками: швидко та просто до чаю

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: