М’який шоколадно-горіховий пиріг до чаю: швидко, просто і смачно, навіть торта не треба
від Denzhyttya
14 Грудня, 2022

Сьогодні ділюся з Вами рецептом шоколадно-горіхового пирога, який спокійно замінює торт. Готується швидко і дуже просто, а виходить неймовірно смачний і м’якенький.
Інгредієнти:
Тісто:
- Гаряче молоко – 130 грам
- Цукор – 50 грам + 80 грам
- Какао – 20 грам
- Яйця – 2 штуки
- Олія – 80 грам
- Борошно – 130 грам
- Розпушувач – 3 грама
- Волоські горіхи – 40 грам
Шоколадна глазур:
- Чорний шоколад – 60 грам
- Вершкове масло – 40 грам
Приготування:
- У глибоку тарілку вливаємо гаряче молоко, всипаємо цукор, какао і змішуємо вінчиком.

- У чисту тарілку розбиваємо яйця, всипаємо цукор і змішуємо міксером. Додаємо олію і знову перемішуємо міксером.

- Вливаємо підготовлене молоко з какао і змішуємо міксером.

- Просіюємо борошно, додаємо розпушувач і перемішуємо вінчиком. Додаємо подрібнені волоські горіхи і перемішуємо.

- Вливаємо тісто на форму 18 сантиметрів і відправляємо випікатися на 40 хвилин, при 180 градусах.

- Виймаємо пиріг з форми і зрізаємо тоненько верхівку.

- Верхівку подрібнюємо в кухонному комбайні.

- У невеликий сотейник викладаємо вершкове масло і часточки чорного шоколаду. Ставимо на повільний вогонь і варимо до розчинення.

- Поливаємо шоколадною глазур’ю пиріг і зверху посипаємо крихтою (яку зробили з верхівки пирога).

Смачного Вам чаювання і приємного приготування, нехай все вдається!
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.
Джерело:
plyashka.com










