Рецепт торта з ніжним сирним кремом: ароматний і дуже смачний десерт
від Denzhyttya
22 Грудня, 2022
Перший раз готувала такий тортик – рецепт отримала від подруги. Торт був дуже смачний, всім сподобався! І я обов’язково зроблю його знову на наступне свято.
Інгредієнти:
На форму розміром 24 см
БІСКВІТ:
- 5 яєць
- 3/4 склянки цукру або цукрової пудри
- 3/4 склянки пшеничного борошна
- 1 столова ложка картопляного борошна
- 1 столова ложка приправи для пряників
- щіпка солі
КРЕМ:
- 1 кг сиру
- 200 г вершкового масла
- 3/4 склянки цукру
- 2 яйця
- 2 крем-пудинги
- 1 столова ложка картопляного борошна
- 200 мл молока
Приготування:
- Готуємо бісквіт: збиваємо білки з дрібкою солі до стійкості.
- Поступово додаємо цукор і перемішуємо, поки він повністю не розчиниться, а піна не стане жорсткою і блискучою.
- Продовжуйте перемішувати, поступово додайте жовтки.
- Потім додати просіяні сухі інгредієнти (пшеничне борошно, картопляне борошно і приправу для пряників) і дуже акуратно перемішати.
- Викласти тісто на деко, застелене папером для випічки, вирівняти і поставити в розігріту до 180 градусів С духовку приблизно на 30 хвилин. Випікаємо бісквіт до сухої палички.
- Готуємо крем: розмішуємо пудинг в молоці і відставляємо в сторону.
- У великій каструлі розтопіть масло і цукор – не кип’ятіть.
- Коли масло повністю розчиниться, додаємо змішаний з молоком сир, яйця та пудинг. Готуйте все це на середньому вогні, постійно помішуючи, щоб пудинг не пригорів – вимикайте конфорку, коли крем стане густим.
- Після того як він охолоне, розрізаємо бісквіт на дві частини. Одну з них викласти на деко, застелене папером і закріплене обідком, а потім змастити половиною гарячого сирного крему.
- Зверху викласти другий корж , щільно притиснути і викласти решту сирної маси. Перед подачею зверху прикрасити шоколадною глазур’ю, пряниками або какао – за бажанням.
Приємного приготування і смачного Вам! Збережіть рецепт, щоб завжди мати під рукою.
Джерело:
plyashka.com