Готую шикарний м’ясний “Террін” і подаю замість ковбаси та м’ясних нарізок з магазину: дуже смачно і готується просто
Це один із тих рецептів, який я настійно рекомендую випробувати, адже результат вражає! Така закусочка гарна і вранці, на бутербродах, наприклад, і, як нарізка на сімейних застіллях, теж завжди доречною буде! А найголовніше, що готується така краса неймовірно просто!
Террін – це щось середнє між запіканкою та паштетом. Бувають не тільки м’ясні, а й овочеві терріни і навіть десерти.
Інгредієнти:
- Фарш свинячо-яловичий 1 кг
- Печериці 300 г
- Сирокопчений бекон 300 г
- В’ялені томати 40 г.
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Яйце 1 шт.
- Панірувальні сухарі 2 ст. л.
- Вершки 20% 100 мл.
- Прованські трави 1 ч. л.
- Сіль
- Чорний перець
- Олія
Приготування:
- До фаршу вбиваємо яйце, всипаємо панірувальні сухарі, додаємо ароматні трави (у мене суміш прованських), солимо, перчимо і вливаємо 20% вершки.Фарш для цього терріну завжди роблю свинячо-яловичий.
- Обсмажуємо до золотистості цибулю кубиком, потім додаємо терту моркву, готуємо ще 3-4 хвилини, знімаємо з вогню, повністю остуджуємо та перекладаємо до фаршу.
Додатково я додаю в’ялені томати, з ними ще смачніше виходить. Якщо у вас вони є – обов’язково додавайте! - Наступним кроком на суху сковороду відправляємо печериці, готуємо до випарювання вологи, потім додаємо краплю олії (можна вершкового масла), щіпку солі, смажимо до золотистості, після чого прибираємо з вогню, остуджуємо і відправляємо до фаршу.
- Ретельно вимішуємо фарш до повної однорідності, потім 5-7 разів відбиваємо і прибираємо в холодильник на 25-30 хвилин.
- Форму застеляємо пергаментом, по всій поверхні укладаємо смужки сирокопченого бекону, потім викладаємо половину фаршу, акуратно утрамбовуємо і закладаємо цілі печериці.
- Викладаємо другу половину фаршу, ще раз утрамбовуємо, зверху накриваємо беконом, робимо “шапочку” з фольги і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку рівно на 1 годину.
- Через годину дістаємо, прибираємо фольгу і запікаємо ще 10-15 хвилин до гарної рум’яної скоринки.
- Після запікання зливаємо рідину, що утворилася у формі, зверху встановлюємо гніт, остуджуємо до кімнатної температури, а потім переміщуємо в холодильник у такому ж вигляді на 6-8 годин.
Залишилося вийняти террін із форми, нарізати на порційні шматочки і можна куштувати! Ви тільки подивіться, як він виглядає!
Виглядає просто приголомшливо, а грибочки в середині роблять його ще ефектнішим! Террін легко вийде нарізати навіть на найтонші скибочки, він чудово тримає форму, не кришиться і не розвалюється! Сміливо пробуйте, друзі, цей чудовий рецепт!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам! Друзі.