Найпростіший, класичний рецепт улюбленого торта «Дамські пальчики»: все супер просто і легко, а яка смакота виходить
від Denzhyttya
6 Січня, 2023
Пропрную приготувати найсмачнішу випічку, класичний рецепт усіма улюбленого торта «Дамські пальчики».
Інгредієнти:
Для заварного тіста знадобиться:
- Вершкове масло або маргарин – 100 гр.
- Вода – 1 склянка
- Борошно – 1 склянка
- Яйця – 3-4 шт.
Для крему:
- Сметана (20%) – 500 гр.
- Цукор – 1 склянка
1 склянка – 250 мл.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 40 «пальчиків».
Приготування:
- Готуємо заварне тісто: воду із маслом помістити в каструлю і поставити на вогонь.
- Постійно помішувати, поки не розтане масло і не закипить вода. Як тільки вода закипить, вимкнути вогонь, всипати борошно і швидко замісити тісто.
- Тісто виходить грудкою. По черзі ввести яйця, щоразу акуратно перемішуючи до однорідної маси. Повинна вийти м’яка, еластична, маса блискуча.
- Духовку розігріти до 200 градусів. Якщо у вас немає кондитерського мішка, візьміть звичайний поліетиленовий пакет, помістіть тісто, відріжте куточок і видавіть палички довжиною приблизно 10 см. на деко з пергаментним папером.
- Випікати 30 хвилин, потім зменшити температуру до 150 градусів і підсушити хвилин 5-7.
- Для крему – сметану збити із цукром.
- Кожне тістечко (охолонувше) вмочити в крем і викласти як Вам завгодно (за вподобанням), склавши один на одного на плоску тарілку.
- На завершення можна зверху все посипати тертим шоколадом і поставити в холодильник на кілька годин, або прикрасити за своїм бажанням!
Джерело:
plyashka.com