Хрусткі чебуреки: рецепти найсмачнішого тіста та начинок

Хрусткі чебуреки: рецепти найсмачнішого тіста та начинок

Дуже смачні чебуреки з хрусткою скоринкою і м’ясною начинкою – кримськотатарська і кавказька страва. Але наші господині навчилися їх готувати майстерно. Однак, крім традиційного рецепту приготування начинки з баранини, чебуреки роблять з будь-яким іншим видом м’яса та навіть з сиром, грибами і картоплею. Тісто для них замішують не тільки з борошна і води, а використовують заварне або додають алкоголь, яйця, кефір та інші інгредієнти.

Заварне тісто

Чебуреки з цього тіста виходять ніжними і незвичайними. Хрустке тонке тісто з соковитою начинкою приготувати нескладно. Коли ці чебуреки смажаться, на них утворюються бульбашки, тому ця страва не тільки смачна, але і дуже апетитна на вигляд.

Час приготування: 45 хв.
Кількість порцій: розраховано на 8 осіб.

Для тіста вам знадобиться:

  • борошно – 1,5 ст.;
  • рослинна олія – 3 ст. л.;
  • вода – 130 г;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Готуємо крок за кроком:

  1. Воду закип’ятіть, додайте в неї масло і сіль.
  2. Борошно просійте в скляну ємність.
  3. Після того, як маса трохи охолоне, замісіть тісто руками.
  4. Покладіть тісто в харчову плівку і залиште на півгодини.

Заварне тісто

На замітку: головна відмінність чебуреків від біляшів полягає в тому, що тісто для першої страви роблять без додавання дріжджів.

Заварне тісто для соковитої начинки готове. Сміливо розкатайте його тонким шаром, додавайте будь-яку начинку і формуйте чебуреки.

Тісто для чебуреків з додаванням горілки

Якщо ви ще не пробували зробити тісто для чебуреків за таким рецептом, то саме зараз – час показати рідним і гостям свої кулінарні здібності.

Час приготування: 30 – 40 хв.
Кількість порцій: 10 – 12 шт.

Складові:

  • борошно – 700 г;
  • вода – 1 ст.;
  • горілка – 30 мл;
  • яйця – 1 шт.;
  • олія соняшникова – 60 мл;
  • сіль – 1 ч. л.

Готуємо крок за кроком:

  1. Нагрійте воду, додайте в неї сіль, горілку, соняшникову олію.
  2. Вбийте в рідину яйце і перемішайте ретельно.
  3. Просійте борошно та додайте в інші інгредієнти.
  4. Замісити м’яке тісто і залиште його на кілька хвилин.
  5. Потім знову вимісіть тісто та знову залиште на деякий час. Таку процедуру можна повторити кілька разів.

Порада: для приготування тіста борошно беріть вищого ґатунку. Його обов’язково потрібно просіяти.
чебурек рецепт

Тісто на пиві

Їсти чебуреки, запиваючи пивом, любить безліч людей. Однак не всі знають, що з цього напою можна приготувати тісто для цієї кавказької страви. А чебуреки з такої заготовки будуть хрусткими і покриті пухирцями.

Час приготування: 40 хв.
Кількість порцій: 12 шт.

Необхідні продукти:

  • борошно – 800 г;
  • світле пиво – 0,5 л;
  • яйця – 1 шт.;
  • сіль – 2 ч. л.

Тісто на пиві

Як приготувати:

  1. Розбийте яйце в миску, додайте сіль і ретельно перемішайте з допомогою вінчика.
  2. Всипте в збите яйце борошно.
  3. Влийте пиво і замісіть тісто руками.
  4. Накрийте тісто для чебуреків рушником і залиште на 25 хвилин.

Поки тісто лежить, приготуйте начинку. Потім можна робити чебуреки.

На замітку: алкогольні напої сприяють прискоренню ферментації в продуктах. Тому чебуреки з цим інгредієнтом готуються швидко.
румяные чебуреки

Якщо бажаєте приготувати рум’яні чебуреки з чудовою хрусткою скоринкою, спробуйте замісити тісто на пиві.

На кефірі

Чебуреки на кефірі будуть не тільки смачними, а й при обсмажуванні утворюють ніжні хрусткі бульбашки. Крім того, тісто, приготоване таким чином, на наступний день залишиться смачним та не затвердіє.

Час приготування: 40 хв.
Кількість порцій: 8.

Вам знадобиться:

  • борошно – 3 ст.;
  • кефір – 1,5 ст.;
  • курячі яйця – 1 шт.;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Як приготувати:

1. Змішайте в мисці кефір і збите з сіллю яйце.
кефир

2. Поступово додавайте в суміш борошно, перемішуючи руками, щоб не було грудок.

3. Вимісіть тісто кілька разів.
тесто

Порада: замість кефіру можна використовувати кисле молоко.
пирожки жареные

Чебуреки: смачні начинки

Варіантів приготування начинок для чебуреків досить багато. М’ясо для них можна використовувати будь-яке: баранину, курку, свинину, яловичину. А більш соковитою вийде начинка, якщо змішати кілька видів м’яса.

Крім того, смачними й незвичайними є також чебуреки з сиром. Для пісних днів і вегетаріанців ми пропонуємо начинки з картоплі, зелені та грибів.

Традиційна м’ясна

У кавказьких народів і кримських татар начинку для чебуреків зазвичай готують з баранини. Але можна використовувати також яловичину, телятину і свинину.

Час приготування: 20 хв.
Калорійність: 277.5 ккал.
фарш

Вам знадобиться:

  • м’ясо (краще баранина) – 350 г;
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.;
  • вода – 50 мл;
  • зелень – за бажанням;
  • спеції – за смаком;
  • сіль – 0,5 ч. л.

Як приготувати:

  1. М’ясо і цибулю пропустіть через м’ясорубку. Додайте спеції та сіль.
  2. Влийте воду в фарш.
  3. Додайте зелень і ретельно перемішайте.

чебурек

На замітку: воду в невеликих кількостях в начинку додають практично завжди. Це роблять для того, щоб чебуреки вийшли соковитими.

З свинини і яловичини

Найбільш смачними виходять чебуреки з декількох видів м’яса. Можна фарш брати готовий або зробити його самостійно.

Час приготування: 20 хв.
Харчова цінність: 280,0 кКал.

Складові:

  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • яловичина – 250 г;
  • свинина – 250 г;
  • вода – 80 мл;
  • мелений чорний перець – за смаком;
  • сіль – за смаком.

фарш

Покрокове приготування:

  1. Яловичину та свинину пропустіть через м’ясорубку.
  2. Додайте у фарш дрібно нарізану цибулю. Посоліть і поперчіть.
  3. Влийте воду, щоб начинка вийшла соковитою. Добре перемішайте.

На замітку: більшість кухарів цибулю для начинки також пропускають через м’ясорубку.
готовый чебурек

З курячого фаршу

М’яку соковиту начинку для чебуреків можна приготувати з курячого філе. Ніжна і смачна вона смакуватиме всім, навіть дітям.

Час приготування: 15 хв.
Калорійність: 189.9 ккал.

Продукти:

  • фарш курячий – 0,5 кг;
  • цибулина велика – 1 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • спеції – за смаком.

Начинку готуємо так:

  1. Наріжте дрібно цибулю і обсмажте.
  2. У сковороду покладіть курячий фарш, додайте спеції, сіль за смаком.
  3. Змішайте з цибулею і обсмажте 5-10 хвилин.

чебуреки

З грибами

До вегетаріанського столу відмінним доповненням стануть чебуреки з грибами. Приготувати їх можна з будь-яких їстівних грибів.

Час приготування: 1 год.
Калорійність: 205 кКал.

Складові:

  • гриби – 400 г;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • спеції – за смаком;
  • сіль – за смаком.

Покрокове приготування:

  1. Гриби очистіть, проваріть і відкиньте на друшляк.
  2. Подрібніть цибулю.
  3. Обсмажте гриби з цибулею на сковорідці в рослинній олії.
  4. Додайте спеції і посоліть за смаком.

Порада: якщо ви використовуєте печериці, то їх можна обсмажувати відразу ж, без варіння.

На замітку: у грибну начинку можна також додавати тертий твердий сир.
гриби

З картоплею

Пісною стравою вважаються також чебуреки з картоплею. Оригінально і дуже смачно!

Час приготування: 30 хв.
Харчова цінність: 186 кКал.

Необхідні продукти:

  • картопля – 0,5 кг;
  • вершкове масло – 1 ст. л.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • сіль – 0,5 ч. л.;
  • зелень цибулі і кропу – 1 пучок.

Покрокове приготування:

  1. Картоплю почистіть і відваріть в підсоленій воді.
  2. Зелень та цибулю дрібно наріжте.
  3. Коли картопля приготується, злийте воду.
  4. Додайте масло вершкове і зробіть пюре.
  5. Цибулю обсмажте в олії.
  6. Додайте в картопляне пюре обсмажену цибулю і зелень.

чебуреки з картошкою

Сирная начинка

Апетитна і ситна начинка для чебуреків – це сир із зеленню. Така страва підійде як до обіднього, так і до святкового столу.

Вам знадобиться для начинки:

  • твердий сир – 300 г;
  • зелень (кріп, петрушка) – 1 пучок;
  • сіль – за смаком.

Сырная начинка

Приготування:

  1. Натріть сир на великій тертці.
  2. Наріжте дрібно зелень.
  3. Змішайте сир з кропом і петрушкою.

Порада: для цієї начинки краще брати сир сулугуні.

Чебуреки: як зліпити правильно і красиво

Коли ви вибрали з розмаїтості тіста і начинок свій варіант, тоді можна приступати до ліплення чебуреків.

Покрокове приготування:

1. Тісто вимісіть, поріжте його на однакові шматки (один шматочок повинен бути трохи більше, ніж яйце).
тесто

2. Розкачайте кожну частину тонким шаром у формі круга.

3. На одну половину розкачаного тіста викладіть начинку.

4. Накрийте другою половиною. Краї акуратно притисніть пальцями.
как лепить чебуреки

Порада: нерівні краї обріжте звичайним або фігурним ножем.
чебурек

Приготувати чебуреки можна в духовці або обсмажити на сковорідці в соняшниковій олії з обох сторін.
 чебуреки с разными начинками

Приготуйте чебуреки з різними начинками і смачним тістом для своєї сім’ї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: