Ягідний мусовий чізкейк (без випічки) – рецепт ніжного та смачного десерту
від Denzhyttya
8 Січня, 2023
Це найніжніший десерт, дуже смачний, дуже вдалий рецепт чізкейку, який обов’язково у всіх вийде, готується дуже просто, а результат Вас порадує.
Ви можете, орієнтуючись на свій смак і зробити з будь-якої ягідки: зі смородини, полуниці, малини і т. д.
Рецепт на форму 16 см
Інгредієнти:
Для основи:
- Печиво 150 грам
- Молоко 40 грам
Для сирноно шару:
- Сир 200 грам
- Сметана 250 грам
- Цукор 140 грам
- Ванільний цукор
- Желатин 13 грам + вода 100 грам
Для ягідного шару:
- Ягоди 350 грам (можна взяти будь-які)
- Цукор 60 грам
- Вода 100 грам
- Желатин 15 грам + вода 100 грам
Приготування:
- Для ягідного шару желатин залити водою перемішати та залишити набухати.
- У ковші з’єднати ягоди, цукор, воду. Проварити 3-5 хвилин з моменту закипання. Протерти гарячі ягоди через сито. Влити розтоплений желатин, перемішати і залишити остигати.
- Печиво подрібнити у блендері та змішати з молоком. Щільно утрамбувати у формі (в мене це склянка, дуже зручно у форму ще ставити ацетатну плівку, тоді зручніше буде виймати десерт з кільця). Прибрати у холодильник.
- Для сирного шару желатин залити водою перемішати і залишити набухати.
- Потім у блендері до однорідності пробиваємо сир, сметану, цукор та ванілін. Додати розтоплений желатин. Перемішати до однорідності.
- Збираємо торт. На основу виливаємо половину сирної маси. Забираємо в морозилку на 30 хвилин.
- Виливаємо на застиглий шар трохи ягідного сиропу. Знову прибираємо чізкейк у морозилку на 20 хвилин.
- Цей етап можна пропустити. В цьому випадку у вас буде тришаровий торт.
- У сирну масу, що залишилася, додаємо 5-7 ст. л. ягідного сиропу. Перемішуємо до однорідності кольору та заливаємо поверх ягідного шару.
- Забираємо в морозильник на 30 хвилин.
- Заливаємо зверху ягідним сиропом, що залишився. Забираємо в холодильник до повного застигання приблизно на 3 години.
- Виймаємо з холодильника, знімаємо кондитерське кільце і ацетатну плівку.
- Прикрашаємо за бажанням, в мене це кокосова стружка.
Нарізаємо порційними шматочкамиі подаємо до столу.
Готово! Приємних приготувань, смачного Вам, миру і достатку Вашим домівкам.
Джерело:
plyashka.com