Готую шоколадний торт без міксера з доступних продуктів. З приготуванням впорається кожен
від Denzhyttya
15 Січня, 2023
Пропоную вам приготувати шоколадний торт без міксера, виходить ну дуже смачний торт.
Інгредієнти:
тіста:
- • Яйця 3 шт.
- • Цукор 240 г.
- • Згущене молоко 3 ст.л. (80 г)
- • Какао 60 г.
- • Масло вершкове 120 г.
- • Борошно 350 г.
- • Розпушувач 7 г.
- • Сіль 0,5 ч.л.
Крем:
- • Яйця 2 шт.
- • Молоко 300 мл.
- • Цукор 100 г.
- • Масло вершкове 50 г.
- • Крохмаль кукурудзяний 45 г.
- • Сметана 20% 400 г.
- • Сіль щіпка
Ягідний прошарок:
- • Полуниця 350 г. або інші ягоди
- • Цукор 60 г.
- • Крохмаль кукурудзяний 30 г.
Приготування:
- Приготування починаю з коржів. У сотейник розміщую яйця, додаю цукор, згущене молоко і добре перемішую.
- Просіюю какао порошок. Добре все перемішую і розбиваю грудочки. Тепер додаю вершкове масло і вирушаю до плити.
- На мінімальному вогні грію масу і постійно помішую. Потрібно щоб цукор і вершкове масло повністю розчинилися. У мене посуд з товстим дном, якщо у вас немає посуду з товстим дном, можна звичайну миску поставити на водяну баню і точно також помішуючи розчинити цукор.
- Далі знімаю з вогню посуд, маса виходить трохи теплою. Додаю просіяне борошно. Для початку додаю 300 г.
- З першою порцією борошна додаю розпушувач.
- Збираю тісто в грудку лопаткою і потім перекладаю на стіл.
- Тісто не потрібно довго вимішувати і сильно забивати борошном. Кількість борошна залежить від якості і також від розміру яєць. Поки тісто тепле ділю його на частини.
- Я коржі буду робити діаметром 20 см. Тісто ділю на 10 рівних частин. Для точності краще скористатися вагами. Кульки тіста перекладаю на тарілку, накриваю плівкою і прибираю в холодильник на 1 годину.
- За цей час готую крем.
- У сотейнику з’єдную яйця, цукор, крохмаль і добре перемішую.
- Маса повинна вийти однорідною. Вливаю в ковшик молоко і ставлю на вогонь. При постійному помішуванню вінчиком, заварюю крем до загустіння.
- Потрібно весь час помішувати крем, для того щоб крем рівномірно прогрівався і не пригорав. Після того як крем загустів, готую близько 30-40 секунд і знімаю з вогню. Додаю шматочок вершкового масла, добре перемішую і накриваю плівкою в контакт.
- Це потрібно зробити для того щоб зверху не утворилося скоринка. Крем потрібно остудити до кімнатної температури. Я його відразу переливаю в інший посуд, так він швидше остигає.
- Після охолодження, заварний крем з’єдную зі сметаною, добре перемішую вінчиком для однорідності. Для аромату в крем можна додати ванілін або цедру лимона і крем готовий!
- Ще я приготую ягідний прошарок. Але можна обійтися і без нього, буде теж смачно. Заморожену полуницю нарізаю на шматочки, додаю крохмаль, цукор і добре перемішую.
- Ставлю ковшик на вогонь і заварюю до запустіння на середньому вогні. Коли маса загусне, перед тим як зняти її з вогню, обов’язково пробую, якщо крупинки крохмалю відчуваються, проварюю ще 30 секунд і знову перевіряю. Крохмаль повинен не відчуватися. Начинку також остуджую до кімнатної температури.
- Коли тісто охололо дістаю по одному кульці і розкочую. Я зазвичай розкочую відразу на папері для випічки.
- Розкочую діаметром 20-22 см. Вирізую потрібний діаметр за допомогою кондитерського кільця. Якщо немає кільця, можна скористатися кришкою від каструлі, тарілкою і ножем. Обрізки випікаю з коржами.
- Корж добре накриваю виделкою і відправляю в добре розігріту духовку до 180 градусів. Випікаю 4-5 хвилин.
- Поки випікається корж, я готую наступний. У загальному процесі не дуже довгий, особливо якщо любиш цим займатися!
- Готовий корж перекладаю на решітку, коли корж охолоне перекладаю на тарілку. Охолонувші коржі можна складати один на одного.
- Тарілку для торта змащую трохи кремом. Викладаю перший корж. Зверху викладаю повну столову ложку ягідної начинки і розподіляю по всьому коржу. Зверху додаю три столові ложки крему і також розподіляю.
- І в такій послідовності збираю торт. Цієї кількості крему вистачає також для того щоб покрити торт зверху.
- Бока торта я прикрашаю крихтою з обрізків, а зверху просто посипаю какао.
- Торт прибираю в холодильник на 8-10 годин для того щоб він просочився.
Тортик виходить дуже смачний, просочений і ніжний. Якщо вам подобається поєднання вишні і шоколаду, спробуйте полуницю замінити на вишню.
Як ви зрозуміли, нічого складного немає, готуйте із задоволенням і радуйте рідних домашнім ніжним десертом.
Не забудьте поставити Лайк і поділитися в соцмережах! Дякуємо!
Джерело:
gazdynja.com
Позначки