Вони просто неймовірні, не дарма їх люблять мільйони людей: повітряні пончики “Берлінери” з начинкою
від Denzhyttya
17 Січня, 2023
Пончики Берлінери – це смажені повітряні кругляші з начинкою всередині. На другий день не втрачають свого смаку: тісто таке ж м’яке, пористе і не гумове, а начинка може змінюватись в залежності від ваших уподобань (джем, крем, шоколад, конфітюр, згущене молоко і так далі).
Берлінери можна не лише цукровою пудрою посипати, а й вмочити у шоколад. Виходить справді смачно, можна їсти і не зупинитися! Не дарма ж їх так любить велика кількість людей. Не закликаю їсти пончики щодня, але іноді можна дозволити. Це дуже смачно.
Інгредієнти:
Вихід 20 шт.
- жовток – 3 шт.
- цукор – 50 г (2 ст. л.)
- сіль – 2 г (1/3 ч. л.)
- ванільний цукор – 15 г (3 ч. л.)
- молоко – 270 г
- дріжджі сухі – 5-11 г (дивіться інструкцію на упаковці, вага розрахована на 500 г борошна)
- борошно – 500 г (4 склянки)
- вершкове масло – 50 г (2 ст. л.)
- згущене молоко варене – 350 г (1 банк)
- цукрова пудра – 1 ч. л.
- олія для фритюру.
Приготування:
- У мисці змішуємо жовтки, цукор, сіль та ванільний цукор. Додаємо тепле молоко.
- Просіюємо трохи борошна і всипаємо дріжджі швидкодіючі, розмішаємо. Якщо дріжджі звичайні сухі, розведіть їх попередньо в теплому молоці.
- Замішуємо однорідне тісто з додаванням м’якого вершкового масла. Залишаємо на 40-60 хвилин у теплі.
- Через цей час розкачуємо тісто завтовшки 1,5 см і вирізаємо пончики діаметром 7 см, залишки тіста збираємо, даємо відпочити і розкачуємо.
- Пончики накриваємо, залишаємо на 20 хвилин перед смаженням.
- Смажимо на помірному нагріванні з двох сторін до золотистого кольору.
- Охолоджені пончики протикаємо і наповнюємо вареним згущеним молоком. Посипаємо цукровою пудрою. Смачно і просто, приємного приготування і смачного Вам!
- Тільки подивіться, які вони всередині: м’які пористі і апетитні!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Джерело:
plyashka.com