Ніжний і неймовірно смачний торт “Білочка”: рецепт родом з дитинства, готується дуже просто, тому вийде у всіх, побалуйте рідних домашньою смакотою
від Denzhyttya
31 Січня, 2023
Сьогодні з вами приготуємо смачний, насичений, красивий та швидкий у приготуванні торт. З ніжним бісквітом, смачним кремом та смаженим арахісом. Всім рекомендую зберегти рецепт та приготувати, впевнена вам дуже сподобається!
Інгредієнти:
Для бісквіту:
- Яйця 3 шт
- Сіль щіпка
- Ванільний цукор 2-3 грам
- Цукор 160 грам
- Вершкове масло 3 ст. л.
- Мед 1 ст. л.
- Борошно пшеничне 100 грам
- Горіхи 100 грам
- Розпушувач 1 ч. л. або 5 грам
Для крему:
- Вершкове масло 150 грам
- Варене згущене молоко 1 банка 350 грам
- Какао порошок 1 ч. л.
- Арахіс 100 грам
- Шоколадна глазур 50-80 грам
Шоколадна глазур:
- Цукор 3 ст. л.
- Молоко 100 мл
- Какао порошок 3 ст. л.
- Вершкове масло 30-50 грам
Приготування:
- У миску розбиваємо яйця, додаємо: сіль, ванільний цукор, цукор і збиваємо міксером хвилин 5-8 до пишної, світлої маси. Після того, додаємо вершкове масло розтоплене (важливо, тепле, але не гаряче) додаємо мед і борошно пшеничне і збиваємо до однорідності 1-2 хвилини на середній швидкості. Потім додаємо мелені горіхи, розпушувач і змішуємо лопаткою знизу вверх до однорідності.
- Я підготувала форму для випікання, розмір – 34 см на 25 см, змащуємо олією основу та боковинки. Виливаємо тісто у форму і розподіляємо по поверхні рівним шаром.
- Відправляємо випікатися бісквіт у заздалегідь розігріту духовку при 180 градусах хвилин 20-25 дивіться по особливостях вашої духовки! Готовність перевіряйте шпажкою або зубочисткою, вона повинна бути абсолютно сухою. А поки випікається бісквіт, приготуємо крем!
- Для крему, в миску відправляємо вершкове масло (кімнатної температури) і збиваємо до пишної світлої текстури, збиваємо міксером пару хвилин на середніх оборотах. Потім додаємо варене згущене молоко, какао порошок і знову збиваємо до однорідності.
- Все, наш крем готовий!
- Через деякий час корж готовий, виймаємо його з духовки, з-під форми, викладаємо на піднос і даємо охолонути, потім, ділимо корж навпіл і починаємо складання торта.
- Змащуємо одну частину коржа кремом не товстим шаром, посипаємо смаженим арахісом. Арахіс попередньо я підсмажила в духовці і відчистила від шкірки. Змащуємо другу частину коржа кремом і накладаємо один на одного.
- Змащуємо кремом весь торт, зверху та з боків, посипаємо арахісом і зверху прикрашаємо шоколадною глазур’ю (розтоплюємо шоколад, додаємо олію, перемішуємо і покриваємо тортик).
- Ну все, відправляємо в холодильник для стабілізації на 4-5 годин, а найкраще на ніч!
- На ранок перед чаюванням вийняти і трішки потримати за кімнатної температури, пробуємо і насолоджуємося, виходить дуже смачний, ніжний, ситний тортик, ідеально підійде для будь-якого заходу, а тим більше якщо вам потрібно приготувати щось швидке, перед приходом гостей!
Всім рекомендую приготувати за цим рецептом, впевнена вам дуже сподобається!
Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!
Джерело:
gazdynja.com