Ніжний і повітряний пиріг “Яблука під снігом” – покроковий рецепт з фото

“Яблука під снігом” неймовірно повітряний яблучний пиріг, який я просто обожнюю.

Я до вас із рецептом дуже смачного яблучного пирога, ніжне суфле, соковиті яблука та пісочне тісто, ви повинні це спробувати.

Буду рада Вашим відгукам, щодо рецептика.

Ніжний і повітряний пиріг "Яблука під снігом" - покроковий рецепт з фото

Інгредієнти:

Тісто:

  • 4 шт (великий жовток) або 5 дрібних
  • 225 г вершкове масло
  • 150 г сметану від 20%
  • 100 г цукор
  • 1 п ванільний цукор
  • 11 г розпушувач
  • +/- 350 г борошно

Начинка:

  • 1 кг яблук
  • 4 шт яєчні білки (великі) або 5 дрібні
  • 150 г цукор
  • 1 ч. л. цедра лимона
  • 1/4 ч. л. сіль
  • 1 п ванільний цукор
  • 30 г кукурудзяний або картопляний крохмаль

180 ° 45-50 хв
Діаметр форми 28 см

Приготування:

  1. Просіюємо борошно з розпушувачем, натираємо холодне масло, змішуємо з борошном і робимо крихту.
  2. Змішуємо сметану, жовтки, цукор, ванільний цукор і додаємо борошняно – масляну крихту. Замішуємо тісто.Ніжний і повітряний пиріг "Яблука під снігом" - покроковий рецепт з фото
  3. 1/3 тіста прибираємо в морозилку.Ніжний і повітряний пиріг "Яблука під снігом" - покроковий рецепт з фото
  4. Нарізаємо яблука, додаємо цедру лимона.Ніжний і повітряний пиріг "Яблука під снігом" - покроковий рецепт з фото
  5. Збиваємо білки з цукром до стійких піків і додаємо крохмаль (повинна вийти повітряна маса, не перебийте!).Ніжний і повітряний пиріг "Яблука під снігом" - покроковий рецепт з фото
  6. В змащену форму викладаємо тісто, далі яблука, білок і натираємо тісто з морозилки.Ніжний і повітряний пиріг "Яблука під снігом" - покроковий рецепт з фотоНіжний і повітряний пиріг "Яблука під снігом" - покроковий рецепт з фото
  7. Випікаємо при 180 ° 45-50 хвилин.Ніжний і повітряний пиріг "Яблука під снігом" - покроковий рецепт з фото

Смачного Вам і приємних приготувань!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: