Найсмачніші рогалики з яблучним повидлом – пухові, здобні, м’якенькі
від Denzhyttya
11 Лютого, 2023
Найсмачніші рогалики з домашнім яблучним повидлом – виходять здобні, м’які, просто пухові! Обов’язково приготуйте їх для своїх рідних.
Приготувати такі рогалики можна з начинкою з сиру, заварного крему, вареного згущеного молока, все на Ваш смак.
Інгредієнти:
на 9 штук
Тісто:
- Борошно 300 грам (+/-)
- Молоко 70 мл
- Масло вершкове 30 грам
- Яйця 2 шт. (С1)
- Сіль 2/3 ч. л.
- Цукор 50 грам
- Дріжджі пресовані 18 грам (сухі 6 грам)
Начинка:
- Повидло ~300-350 грам
Додатково:
- Яйце + 1 ст. л. молока для змащування
Приготування:
- У теплому молоці розчинити дріжджі, 1 ч. л. цукру, 1 ст. л. борошна із загальної кількості, розмішати, поставити в тепле місце до подвоєння в об’ємі.
- У глибокій мисці збити яйця, цукор, сіль, додати опару, перемішати.
- Всипати борошно, що просіюємо (борошно може знадобитися трохи більше/менше), як тісто збереться в комок по частинах додати м’яке вершкове масло, замісити гладке, еластичне, трохи липкувате тісто.
- Тісто округлити, покласти в миску змащену олією, затягнути плівкою, залишити на вистоювання.
- Коли тісто підійде, зробити обминання, дати підійти ще раз.
- Готове тісто розділити на 9 рівних частин.
- Кожну частину округлити, накрити плівкою, залишити на 10 хвилин.
- Далі розкотити тісто у прямокутний пласт по краю викласти повидло ~3 ч. л. защипнути.
- Зробити надрізи, згорнути, шов защипнути (див.фото).
- Рогалики викласти на деко, застелене папером для випічки, накрити плівкою, дати підійти.
- Перед випіканням змастити збитим яйцем.
- Випікати при t 190 гр 15-20 хвилин до зарум’янювання. Орієнтуйтесь на особливості своєї духовки.
- Готові остиглі рогалики посипати цукровою пудрою за бажанням.
Джерело:
plyashka.com