Готуємо крихтке печиво «Спіральки» із пісочного тіста з горіхами та родзинками: простий рецепт дуже смачної випічки до чаю
від Denzhyttya
14 Лютого, 2023
Приготуємо печиво «спіральки» із пісочного тіста з горіховою начинкою.
Розсипчасті пісочні печива з ароматною начинкою із обсмажених волоських горіхів, коричневого цукру – неймовірно смачно! Печиво з пісочного тіста з горіховою начинкою виходять в міру солодкими, тому зменшувати кількість цукру не потрібно.
Інгредієнти:
Тісто:
- Борошно – 400 г
- Сметана – 200 г
- Масло вершкове (маргарин) – 200 г (можна 100 гр. масла і 100 гр. смальцю)
- Цукрова пудра – 1 ст.л. в тісто і стільки ж для посипання
- Сіль – щіпка
- Ванілін – 1 г
Начинка:
- Горіхи грецькі – 150 г
- Родзинки 80 гр
- Цукор коричневий – 2-3 ст. л.
Приготування:
- У миску просіюємо борошно, додаємо цукрову пудру і щіпку солі, перемішуємо і кладемо вершкове масло з холодильника, перетворюємо на крихту.
- Вливаємо всередину сметану і замішуємо тісто.
- Залишаємо тісто відпочити у холодильнику на 30 хвилин.
- Волоські горіхи перемелюємо в окремій мисці, додаємо цукор і згущене молоко, все перемішуємо, начинка готова!
- Ділимо тісто на 2 частини, кожну розкачуємо в коло, розрізаємо, викладаємо начинку і згортаємо в рулет і розрізаємо в 2-3 см завтовшки
- Випікаємо в духовці при 180 С 25-30 хвилин
Готуйте із задоволенням та діліться своїми результатами з нами у коментарях, зай смакує.
Джерело:
plyashka.com