Домашні булочки з маком, як з пекарні: неймовірно смачні, ніжні, і повітряні, як пух, що просто тануть в роті

Булочки з маком – це улюблена випічка моєї сім’ї, їх ніколи не буває багато, і з’їдаються швидко і до останньої крихти. Цим рецептом зі мною поділилась подруга, яка працює в пекарні, готуються просто і легко!

Інгредієнти:

Для тіста нам потрібно:

  • Тепло молоко 300 мл
  • Дріжджі 1 чайна ложка з гіркою
  • Цукор 80 гр
  • Сіль 1/2 ч. л.
  • Яйця 2 шт
  • Вершкове масло 80 гр
  • Ванільний цукор
  • Борошно (до м’якої консистенції) 600-750 гр

Макова начинка: (можна брати готову з магазину)

  • Мак 200 гр
  • Молоко 400 мл
  • Вершкове масло 50 гр
  • Цукор 200 гр
  • Родзинки і горішки за бажанням

Приготування:

  1. В миску вливаємо молоко, додаємо дріжджі і 1 ст. л. цукру, перемішуємо, залишаємо в теплому місці до появи дріжджової шапочки.
  2. Як тільки вона з’явиться додаємо інші інгредієнти до тіста.
  3. Замісити тісто і залишити у теплому місці на 1-1,5 год до підйому.
  4. А поки що зваримо макову начинку.
    Мак промиваємо в окропі (щоб пішла гіркота).
  5. Відкидаємо на сито, щоб пішла вся рідина, додаємо цукор. Все перемішуємо і перебиваємо в блендері, щоб мак не був крупинками.
  6. Макова начинка готова, можна ще додати родзинки і горішки).
  7. Розкачуємо наше тісто, змащуємо його розтопленим вершковим маслом, викладаємо макову начинку і закручуємо в рулет.
  8. Далі формуємо булочки, залишаємо на вистоювання на 30 хвилин, далі змащуємо жовтком і відправляємо в духовку.
  9. Випікати 30-35 хвилин при 180 ° С в попередньо розігрітій духовці.

Гарних і приємних приготувань і смачного мої дорогі!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: