«Навіть не думала, що готувати їх так просто – без яєць і молока»: м’якенькі і повітряні булочки з маком (бюджетний рецепт)
від Denzhyttya
3 Березня, 2023
Ці булочки стали моїми улюбленими! Виходять ніжненькі, м’якенькі, повітряні, а готувати просто, без молока і яєць.
Тісто готую на воді, а результат шикарний! Спробуйте цей бюджетний рецепт.
Інгредієнти:
- Борошно – 850 грам
- Води теплої – 400 мілілітрів
- Цукор – 150 грам
- Сіль – дрібку
- Олія – 50 мілілітрів
- Дріжджі – 11 грам ( 1 ст. л. )
- Макова начинка або густе варення
Приготування:
- У тарілку просіюємо борошно, насипаємо сухі дріжджі, цукор, сіль і перемішуємо.
- Виливаємо теплу воду, олію і замішуємо ніжне, м’яке тісто ( не повинно липнути до рук ). Ми залишаємо в мисці, верхівку трохи поливаємо олією. Накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплому місці на 40-60 хвилин (має збільшитися в два-три рази).
- Кладемо на стіл, обминаємо трохи руками і розрізається три рівні частини. Одну залишаємо, а дві прибираємо під плівку або рушник.
- Робочу поверхню змащуємо трохи олією і руками розтягуємо тісто в пласт. Викладаємо макову начинку або будь-яке густе варення і скручуємо пласт в щільний рулет.
- Розрізаємо рулет на рівні шматочки і перекладаємо на деко з пергаментом.
- Змащуємо булочки водою з содою або збитим яйцем.
- Випікаємо в розігрітій духовці 20 хвилин при 180°С.
Прикрашаємо за бажанням: розтопленим шоколадом, цукровою пудрою чи до смаку.
Джерело:
plyashka.com